ΚΟΣΜΟΣ

Το FBI δημοσιοποιεί για πρώτη φορά φωτογραφίες της 11ης Σεπτεμβρίου (pics)

Το FBI δημοσιοποιεί για πρώτη φορά φωτογραφίες της 11ης Σεπτεμβρίου (pics)
FBI

Στη δημοσιότητας έδωσε το FBI φωτογραφίες από την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου. Οι φωτογραφίες δείχνουν το χάος που επικρατούσε λίγα λεπτά μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Πεντάγωνο, τις ανυπολόγιστες ζημιές που υπέστη το κτίριο αλλά και τις έρευνες που έκαναν στα ερείπια οι άνδρες της ομοσπονδιακής αστυνομίας τις επόμενες ημέρες.

Στο Πεντάγωνο έπεσε το αεροπλάνο της πτήσης 77 της American Airlines, το οποίο είχε ξεκινήσει από την Ουάσιγκτον και είχε προορισμό το Λος Άντζελες, με 53 επιβάτες και πέντε τρομοκράτες. Η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε μεταξύ 8:51 και 8:54.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν με τέσσερα αεροπλάνα, δύο των American Airlines (πτήση 11 και πτήση 77) και δύο των United Airlines (πτήση 175 και πτήση 93). Οι αεροπειρατές χρησιμοποίησαν μαχαίρια και σπρέι πιπεριού για να επιτεθούν, ενώ απείλησαν πως έχουν παγιδεύσει με βόμβα τα αεροπλάνα. Κάποιοι από αυτούς είχαν εξεταστεί ξεχωριστά στον έλεγχο κατά την επιβίβαση, αλλά δεν είχε προκύψει κάτι σημαντικό.

Σήμερα 16 χρόνια μετά το 2001, η 11 η Σεπτεμβρίου αποτελεί μία ιδιαίτερη ημέρα ως σημείο αναφοράς για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας αλλά και ως ημέρα μνήμης, στις Η.Π.Α. Επίκεντρο βεβαίως έιναι ο χώρος των Δίδυμων Πύργων , στοGround Zeroστην καρδιά της Νέας Υόρκης. Συνολικά από τις επιθέσεις, 2973 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 24 μένουν αγνοούμενοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ