ΚΟΣΜΟΣ

Bloomberg: Στις 22 Μαΐου οι επίσημες διαπραγματεύσεις για το Brexit

Bloomberg: Στις 22 Μαΐου οι επίσημες διαπραγματεύσεις για το Brexit
REUTERS/ YVES HERMAN

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ξεκινήσει τις ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για το Brexit στις 22 Μαΐου, σύμφωνα με αξιωματούχο της ΕΕ με γνώση των συνομιλιών που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, αφήνοντας στο Ηνωμένο Βασίλειο περιθώριο μικρότερο των 18 μηνών για να πετύχει ένα συμβιβασμό για μια συντεταγμένη έξοδο από την Ένωση.

Το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, στο οποίο συμμετέχουν οι υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, θα συνεδριάσει στις 22 Μαΐου για να εγκρίνει τις διαπραγματευτικές κατευθυντήριες γραμμές των 27 κρατών-μελών, δήλωσε ο αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του καθώς οι διαβουλεύσεις προς το παρόν δεν είναι δημόσιες. Οι όποιες συνομιλίες πριν από την ημερομηνία αυτή θα αφορούν μόνο διαδικαστικά ζητήματα και όχι θέματα ουσίας, προσθέτει το δημοσίευμα του Bloomberg.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, παρόλο που η Ένωση θα επικεντρώσει τις προσπάθειες της στην εξεύρεση ενός συμβιβασμού, θα πρέπει επίσης να ετοιμάσει τα κατάλληλα μέτρα για την πιθανότητα να αποτύχει να καταλήξει σε μια συμφωνία για ένα συντεταγμένο Brexit.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ