ΚΟΣΜΟΣ

Κυπριακό: Επαφές Άιντε ενόψει του δείπνου Αναστασιάδη-Ακιντζί (pic)

Κυπριακό: Επαφές Άιντε ενόψει του δείπνου Αναστασιάδη-Ακιντζί (pic)
Twitter/@EspenBarthEide

Στο πλαίσιο των προσπαθειών να ξεκινήσουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις ελληνοκυπρίων-τουρκοκυπρίων, ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντε πραγματοποίησε συνάντηση με τους πρέσβεις των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας το απόγευμα της Παρασκευής.

Όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό του στο Twitter, τους μετέφερε τις προσδοκίες του για το δείπνο του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί, την Κυριακή.

Ο κ. Άιντε συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος σε ανάρτηση στο Twitter χαρακτήρισε τη συνάντηση εποικοδομητική.

Το πρωί της ίδιας μέρας, ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών είχε χωριστές συναντήσεις με τους δύο διαπραγματευτές, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί, με τους οποίους συζήτησε επί όλων των θεμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εάν στο δείπνο της Κυριακής αποφασιστεί η επανέναρξη των συνομιλιών, πρέπει να ξεκαθαρισθεί πως βασικό ρόλο θα έχει η μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ