ΚΟΣΜΟΣ

Brexit: Ο ρόλος του Λονδίνου στην ασφάλεια της ΕΕ είναι άνευ όρων, λέει ο Μπ.Τζόνσον

Brexit: Ο ρόλος του Λονδίνου στην ασφάλεια της ΕΕ είναι άνευ όρων, λέει ο Μπ.Τζόνσον
REUTERS/Stefan Wermuth

Ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον διέψευσε τις πληροφορίες περί μείωσης της συνεργασίας με την Ε.Ε στην ασφάλεια αν δεν υπάρξει εμπορική συμφωνία στη μετά Brexit εποχή.

Η βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι σε επιστολή της την Τετάρτη προς την ΕΕ ανέφερε ότι «η συνεργασία μας στην καταπολέμηση του εγκλήματος και της τρομοκρατίας θα εξασθενήσει» αν η Βρετανία αποχωρήσει από το μπλοκ χωρίς μια νέα συμφωνία για το εμπόριο και άλλα ζητήματα.

Ερωτηθείς από την εφημερίδα Le Figaro αν η Βρετανία επιχειρεί να χρησιμοποιήσει την συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας ως διαπραγματευτικό μοχλό με στόχο να εξασφαλίσει εμπορική συμφωνία με την ΕΕ, ο Τζόνσον απάντησε: «Όχι, σε καμία περίπτωση».

«Θεωρούμε άνευ όρων την ιστορική συμβολή του Ηνωμένου Βασιλείου στην ασφάλεια και σταθερότητα της Ευρώπης», είπε ο ίδιος στη συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα.

«Θα διατηρήσουμε αυτή τη συνεισφορά, η οποία ωφελεί ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο. Είναι προς το συμφέρον μας και το συμφέρον των άλλων και ελπίζουμε αυτό να είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της βαθιάς και ειδικής συνεργασίας μας (με την ΕΕ)».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ