ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: Φόβοι για δεκάδες πολίτες θαμμένους κάτω από την λάσπη (pic)

Ινδονησία: Φόβοι για δεκάδες πολίτες θαμμένους κάτω από την λάσπη (pic)
Antara Foto/Siswowidodo/via REUTERS

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει χάσει την ζωή του από την κατολίσθηση λάσπης η οποία προκλήθηκε από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που πλήττουν την Ιάβα της Ινδονησίας και οι Αρχές εκφράζουν φόβους για 28 πολίτες θαμμένους κάτω από την λάσπη.

Η κατολίσθηση έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου σε ένα χωριό στην περιοχή Πονορόγκο της Ιάβα.

Ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Διαχείρισης Εθνικών Καταστροφών, Σουτόπο Πούρβουο Νουγκροχό, αποκάλυψε πως τουλάχιστον 20 σπίτια θάφτηκαν κάτω από τη λάσπη, αφού μετατοπίστηκαν περίπου 800 μέτρα.

Ορισμένοι εκ των κατοίκων των εκ λόγω σπιτιών είναι αγρότες που καλλιεργούσαν τζίντζερ σε χωράφια γύρω από το χωριό, προσέθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται στους δεκαεπτά, όλοι νοσηλεύονται σε ιατρικό κέντρο της περιοχής.

Οι πολίτες που σπεύδουν στην περιοχή για να δουν την κατολίσθηση δυσκολεύουν ιδιαιτέρως το έργο των διασωστών καθώς – μεταξύ άλλων - προκαλούν κυκλοφοριακά προβλήματα.

Οι Αρχές είχαν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο κατολίσθησης λόγω των πρόσφατων βροχοπτώσεων και κάποιοι από τους κατοίκους μόλις είχαν επιστρέψει στο χωριό, αφού πέρασαν τη νύχτα σε ένα καταφύγιο.

Το Σεπτέμβριο, από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τις κατολισθήσεις γης, σκοτώθηκαν περίπου τριάντα άτομα στην επαρχία της Ιάβα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ