Χιλιάδες Ούγγροι στους δρόμους για το πανεπιστήμιο του Τζορτζ Σόρος (pics)
Χιλιάδες Ούγγροι και ξένοι φοιτητές, καθηγητές και απλοί πολίτες διαδήλωσαν την Κυριακή στη Βουδαπέστη, αξιώνοντας από την κυβέρνηση να αποσύρει επίμαχη νομοθεσία που ενδέχεται να ωθήσει το Πανεπιστήμιο που χρηματοδοτεί ο μεγιστάνας των χρηματοοικονομικών Τζορτζ Σόρος να αποδημήσει από τη χώρα.

Οι διαδηλωτές, που οργάνωσαν πορεία από το Πανεπιστήμιο Κορβίνους της Βουδαπέστης προς το Κεντρικό Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο (CEU), -που ιδρύθηκε από τον Σόρος το 1991- κι από εκεί προς το Κοινοβούλιο, αναφέρουν πως το νομοσχέδιο αποτελεί μία επίθεση κατά της ελευθερίας στην εκπαίδευση.
REUTERS/Bernadett Szabo

REUTERS/Bernadett Szabo
Ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Όρμπαν, επικριτής των νεοφιλελεύθερων οργανώσεων που χρηματοδοτεί ο Σόρος, υποστήριξε την περασμένη Παρασκευή πως το CEU παραβιάζει τους κανονισμούς για την απονομή διπλωμάτων, μία αιτίαση που το ίδιο το Πανεπιστήμιο χαρακτηρίζει αβάσιμη. Κατ’ αυτό, το CEU λειτουργεί νόμιμα και είναι διαπιστευμένο να χορηγεί τίτλους βάσει της ουγγρικής κι αμερικανικής εκπαιδευτικής νομοθεσίας.

REUTERS/Bernadett Szabo

REUTERS/Bernadett Szabo
Το Κοινοβούλιο πρόκειται να συζητήσει το επίμαχο νομοσχέδιο μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.
«Επιτυχία για τη γερμανική και ευρωπαϊκή οικονομία» η Mercosur, λένε οι Γερμανοί βιομήχανοι
14:40
Συμπλοκή στα κρατητήρια Θεσσαλονίκης: Κρατούμενος ξυλοκόπησε 51χρονο αστυνομικό - Δύο συλλήψεις
14:30
Σε ανακύκλωση των φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων προχωρά ο Δήμος Θεσσαλονίκης
14:19
Γιατί φλέγεται το Ιράν: Ο ρόλος των Μπαζάαρι, ο Χαμενεΐ και ο Τραμπ - Το χρονικό της εξέγερσης (vid)
14:10