ΚΟΣΜΟΣ

Τάφοι δεκάδων Σύρων παιδιών έξω από το Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες (pics)

Τάφοι δεκάδων Σύρων παιδιών έξω από το Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες (pics)
REUTERS/Francois Lenoir

Τάφοι δεκάδων παιδιών πού έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο που συνεχίζεται στη Συρία εδώ και έξι χρόνια έχουν τοποθετηθεί συμβολικά έξω από το Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Δεκάδες ταφόπλακες με τα ονόματα μικρών Σύρων αναγραμμένα έχουν τοποθετηθεί, από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση Save the Children, ως υπενθύμιση για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα, καθώς την Τετάρτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί ένα διεθνές συνέδριο για το Συριακό ζήτημα.

640x640 1
640x640 2

Το μήνυμα που θέλει να περάσει η οργάνωση είναι «Σταματήστε τον εφιάλτη», ενώ στο Twitter έχει δημιουργηθεί και αντίστοιχο hashtag #StopTheNightmare.

640x640 6

Εκπρόσωπος της ΜΚΟ, αναφέρει σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης: «Είναι ανατριχιαστικό. Από το πρωί (της Δευτέρας) τοποθετούμε τις μικρές ταφόπλακες και όταν στο τέλος τις βλέπεις, πραγματικά πονάει. Πάνω από 600 μικρά παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους στη Συρία τον τελευταίο χρόνο. Τα μισά από αυτά έχουν σκοτωθεί κοντά στα σχολεία τους. Νοιώθουμε ότι όλα αυτά έχουν αρχίσει να φθείρονται στις μνήμες. Όλοι μιλάνε για το μεταναστευτικό στην Ευρώπη, αλλά έχουν ξεχάσει ότι στη χώρα που προέρχονται αυτοί οι άνθρωποι υπάρχει πόλεμος».

640x640 4
640x640 5 copy

(Φωτογραφίες: REUTERS/Francois Lenoir)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ