ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης

Έκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης
Twitter

Έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας μεταξύ δύο σταθμών του μετρό της Αγίας Πετρούπολης, στη Ρωσία

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όπως ανακοίνωσε επίσημα η υπουργός Υγείας, ενώ οι τραυματίες είναι ανέρχονται στους 47, όπως μεταδίδει το Reuters.

Όλοι οι σταθμοί του μετρό έχουν κλείσει. Στο σημείο της έκρηξης σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς και ασθενοφόρα.

2017 04 03T123730Z 1429106185 LR1ED430Z28UD RTRMADP 3 RUSSIA BLAST METRO

Alexander Nikolayev/Interpress/via REUTERS

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές έχουν εντοπίσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό γεμάτο καρφιά ώστε να προκληθούν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα. Σε άλλο βαγόνι του συρμού βρέθηκε επίσης μια βαλίτσα που περιείχε εκρηκτικά, αρκετή ώρα αργότερα, ωστόσο οι πυροτεχνουργοί κατάφεραν και τα απενεργοποιήσουν.

Τα συλληπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε ο Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη.

Φωτογραφίες από το σημείο δείχνουν ότι το μετρό έχει γεμίσει με καπνούς και επικρατεί πανικός:

Όπως είπε ο Ρώσος πρόεδρος οι Αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα -της τρομοκρατίας συμπεριλαμβανομένης.

Δείτε τα σημεία της επίθεσης:



Η πρώτη αντίδραση του Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε δηλώσεις σχετικά με το επεισόδιο και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τους νεκρούς. Είπε πως μίλησε ήδη με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας και πως οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν τα αίτια των εκρήξεων, καθώς δεν είναι ακόμη σαφές πώς προκλήθηκαν.

Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε πως οι αρχές εξετάζουν όλα τα σενάρια, περιλαμβανομένου αυτού της τρομοκρατικής επίθεσης.

Έκτακτα μέτρα στο μετρό της Μόσχας

Η διεύθυνση του μετρό της Μόσχας αποφάσισε την λήψη πρόσθετων εκτάκτων μέτρων ασφαλείας μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, που ειχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον 10 άνθρωποι και να τραυματισθούν δεκάδες, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Tass.

Στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η δοίκηση του μετρό της Μόσχας, η οποία αναρτήθηκε στον λογαριασμό που διαθέτει στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram,αναφέρεται ότι "λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα ασφαλείας" και πως η "διοικηση του μετρό της Μόσχας είναι έτοιμη να παράσχει κάθε είδους βοήθεια σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ