Σε πορτοκαλί συναγερμό το Πεκίνο για το νέφος
Το Πεκίνο αναβάθμισε το επίπεδο συναγερμού για την ατμοσφαιρική ρύπανση στην πορτοκαλί βαθμίδα, την δεύτερη υψηλότερη στο σύστημα προειδοποίησης, καθώς νέφος αναμένεται να καλύψει την πόλη και τις περιοχές της Τιαντζίν και της Χεμπέι, με τις συνθήκες να παραμένουν δυσχερείς έως την Παρασκευή.
«Οι άνεμοι δεν είναι αρκετά ισχυροί και η ποιότητα του αέρα πιθανόν να επιδεινωθεί», όπως ανακοίνωσε το Δημοτικό Γραφείο Περιβαλλοντικής Προστασίας του Πεκίνου.
Σημειώνεται πως όταν το επίπεδο συναγερμού φθάνει την πορτοκαλί βαθμίδα, αναστέλλονται όλες οι κατασκευαστικές εργασίες, απαγορεύεται η κίνηση οχημάτων που μεταφέρουν απορρίμματα, άμμο και χώμα, ενώ σταματούν όλες οι υπαίθριες δραστηριότητες σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία.
Στο Πεκίνο ισχύει ένα σύστημα συναγερμού τεσσάρων επιπέδων, με το κόκκινο να είναι η υψηλότερη βαθμίδα και να ακολουθείται από το πορτοκαλί, το κίτρινο και το μπλε.
Ιαπωνία: Τουλάχιστον 30 νεκροί από την σφοδρή χιονοθύελλα – Κινητοποιήθηκε ο στρατός
16:37
Ο Πίτερ Μάντελσον «απογοήτευσε τη χώρα του», δήλωσε ο Κιρ Στάρμερ
16:36
Τσουκαλάς: Εμείς αυτή την κυβέρνηση δεν την εμπιστευόμαστε για να προχωρήσει στην Αναθεώρηση
16:34
Ζελένσκι κατά Ρωσίας: Αγνόησε τις ειρηνευτικές προσπάθειες των ΗΠΑ με την επίθεση στον ενεργειακό τομέα της Ουκρανίας
16:26