H Τουρκία κάνει ένα μικρό βήμα πίσω για τον Γερμανό δημοσιογράφο της Die Welt
Η τουρκική κυβέρνηση συμφώνησε να δώσει στις γερμανικές προξενικές αρχές δικαίωμα πρόσβασης στον φυλακισμένο ανταποκριτή της Die Welt, Ντενίζ Γιουτζέλ, ο οποίος προφυλακίστηκε στην Τουρκία τον Φεβρουάριο με κατηγορίες περί κατασκοπείας. Την απόφαση έκανε γνωστή ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Η γερμανική κυβέρνηση ζητούσε επανειλημμένα να αποκτήσει πρόσβαση στον 43χρονο Γιουτζέλ, γερμανικής και τουρκικής υπηκοότητας, ο οποίος συνελήφθη στην Άγκυρα στις 27 Φεβρουαρίου και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «τρομοκρατική» προπαγάνδα και υποκίνηση μίσους.
Η σύλληψη του συνέβαλε στην κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας, με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κατηγορεί τον δημοσιογράφο ότι ανήκει στο κουρδικό αυτονομιστικό κίνημα και ότι είναι «Γερμανός πράκτορας». Ο δημοσιογράφος, που αρνείται τις κατηγορίες, βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης έως και 10,5 χρόνια, αν καταδικαστεί.
«Σήμερα το πρωί η Τουρκία επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά επίσημα . . . ότι τελικά θα αποκτήσουμε αύριο πρόσβαση στον Ντενίζ Γιουτζέλ για να διαπιστώσουμε οι ίδιοι σε ποια κατάσταση βρίσκεται έπειτα από τις δύσκολες μέρες που περνά στην φυλακή», τόνισε ο Γκάμπριελ σε ανακοίνωση του.
Μια τουρκική πηγή, με γνώση του θέματος, τόνισε ότι είναι «εξαιρετικά πιθανό» η επίσκεψη να πραγματοποιηθεί την Τρίτη.
Ράμα: «Έκανα χιούμορ για Πλάτωνα και Αριστοτέλη» - Η ανάρτηση για τις αντιδράσεις
19:32
Έκκληση Γερμανού ΥΠΕΞ στις ΗΠΑ για Αρκτική: «Η από κοινού άμυνα είναι και προς το συμφέρον τους»
19:24
Ισόβια στην 35χρονη που σκότωσε και έθαψε τον 58χρονο σύντροφό της στην Λεπτοκαρυά Πιερίας
19:15
Καταδίωξη στο Χαϊδάρι: Συνελήφθησαν δύο 17χρονοι με κλεμμένες μηχανές
19:06