ΚΟΣΜΟΣ

Έγραψε 100 φορές τη φράση «#Blacklivesmatter» σε αίτηση για το Στάνφορντ και έγινε δεκτός

Έγραψε 100 φορές τη φράση «#Blacklivesmatter» σε αίτηση για το Στάνφορντ και έγινε δεκτός
Ziad Ahmed / Instagram

Όταν ο Ziad Ahmed ρωτήθηκε στην αίτηση που έκανε για την εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ «Τι έχει σημασία για εσένα, και γιατί;», η απάντηση που έδωσε ήταν εντελώς ξεκάθαρη.

 

Έγραψε μόνο τη φράση «#BlackLivesMatter», επαναλαμβάνοντάς το hashtag 100 φορές.

Στόχος του νεαρού ήταν να υπογραμμίσει την υπερβολική χρήση αστυνομικής δύναμης που έχει ως αποτέλεσμα τις δολοφονίες μαύρων ανδρών και γυναικών.

«Όποιος έλαβε την αίτησή σου εμπνεύστηκε από το πάθος, την προσήλωση, τα κατορθώματα και την καρδιά σου», απάντησε το πανεπιστήμιο, που έκανε χωρίς δεύτερη σκέψη δεκτή την αίτηση του Ziad που είναι τελειόφοιτος του Μουσουλμανικού Λυκείου στο New Jersey και προσθέτουν: «Θα φέρεις κάτι αυθεντικό και μοναδικό στο Στάνφορντ- ένα μέρος που μπορείς να μάθεις, να αναπτυχθείς και να διαπρέψεις».

Ο νεαρός μαθητής είπε στο MIC ότι έμεινε «έκπληκτος» για την επιστολή αποδοχής. «Δεν πίστευα με τίποτα πως θα με δέχονταν, αλλά είναι τουλάχιστον ενθαρρυντικό να διαπιστώνω πως είδαν τον αμεταμέλητο ακτιβισμό μου ως προσόν παρά ως εμπόδιο», σχολίασε ο ίδιος.

Ο Ziad δημοσίευσε επίσης στον λογαριασμό του στο Twitter και ένα screenshot από την αίτησή του μαζί με την απαντητική επιστολή του πανεπιστημίου.

https://www.instagram.com/p/p

Ο 18χρονος που έχει καταγωγή από το Μπαγκλαντές και τις ΗΠΑ, έχει έντονη ακτιβιστική δράση αφού έχει ήδη συμμετάσχει σε ένα δείπνο στον Λευκό Οίκο στο πλαίσιο μιας γιορτής για το Ραμαζάνι, ενώ εργάστηκε και ως ασκούμενος στην προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Ο νεαρός έχει γίνει επίσης δεκτός στο Πανεπιστήμιο Yale και το Princeton και πρέπει να αποφασίσει έως την 1η Μαΐου σε πιο πανεπιστήμιο θα φοιτήσει τελικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ