Οινοποιός από την Κούβα χρησιμοποιεί προφυλακτικά για την παραγωγή κρασιού (Vid)
Μία ασυνήθιστη μέθοδο για να φτιάχνει κρασί έχει εφεύρει ο Orestes Estevez, που ζει στα περίχωρα της Αβάνας, στην Κούβα.
Ο 65χρονος, παράγει κρασί από εξωτικά φρούτα μέσα σε πλαστικά μπουκάλια καλυμμένα με προφυλακτικά που φουσκώνουν σιγά-σιγά καθώς, το φρουτώδες μείγμα ζυμώνεται και παράγει αέρια.
Ο οινοποιός φτιάχνει από το 2000 κρασί από κουβανέζικα σταφύλια, στα οποία προσθέτει πιπερόριζα, ιβίσκο κι άλλα τροπικά φρούτα.
«Το να βάζεις προφυλακτικό σε μια φιάλη είναι ακριβώς ότι κάνει κι ένας άντρας» είπε, στο Associated Press, o 65χρονος οινοποιός. «Στέκεται, το κρασί είναι έτοιμο, κι η διαδικασία ολοκληρώνεται».
Με το μέσο μηνιαίο εισόδημα στην Κούβα ανέρχεται σε περίπου 25 δολάρια, λίγοι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν οικονομικά την αγορά ενός ξένου κρασιού. Απεναντίας το κρασί του Estevez πωλείται για 10 κουβανικά πέσος (40 σεντς) ανά τεμάχιο.
Συνελήφθησαν δύο γυναίκες στη Βέροια με 68 συσκευασίες κοκαΐνης
15:08
Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί στρατιώτες βοήθησαν εποίκους να καταλάβουν ελαιώνες Παλαιστινίων
14:57
Στις φλόγες τυλίχθηκε αυτοκίνητο στην Κρήτη – Επέβαινε οικογένεια με παιδιά
14:56
Κρήτη: Ανυπολόγιστες ζημιές από την κακοκαιρία, διασώθηκαν 101 άτομα - Κλειστά σχολεία και αυτοψίες
14:50