ΚΟΣΜΟΣ

Πρωτοφανείς εκφράσεις από τον Φάρατζ: Μαφία και γκάνγκστερς οι Ευρωπαίοι

Πρωτοφανείς εκφράσεις από τον Φάρατζ: Μαφία και γκάνγκστερς οι Ευρωπαίοι
REUTERS / ERIC VIDAL

Ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης στο ευρωκοινοβούλιο αναφορικά με την στάση της ΕΕ στην Βρετανία για το Brexit, με τον πρώην επικεφαλής του κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, (UKIP), Νάιτζελ Πολ Φάρατζ να προχωρά σε πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς για την Ε. Ε.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φάρατζ αποκάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση «μαφία» και τους επικεφαλής της «γκάνγκστερς», προκαλώντας την οργή του προέδρου του ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι κάνοντας λόγο για «απαράδεκτους χαρακτηρισμούς.

«Αυτό που θέλω να πω είναι “Θεέ μου σε ευχαριστώ, φεύγουμε". Μας συμπεριφέρεστε σαν την Μαφία. Πιστεύετε ότι είμαστε όμηροι. Δεν είμαστε, είμαστε ελεύθεροι να φύγουμε...», είπε χαρακτηριστικά ο Φάρατζ.

«Αγαπητέ Φαρατζ, αγαπητέ Φάρατζ, σας εγγυώμαι ότι μπορείτε να πείτε ότι θέλετε, αλλά όταν μιλάμε για την Μαφία και λέτε ότι ένα κοινοβούλιο συμπεριφέρεται σαν την Μαφία, αυτό με αφορά, αυτό είναι απαράδεκτο», δήλωσε φανερά ορισμένος ο Ταγιάνι.

«Οκ, εντάξει. Καταλαβαίνω, καταλαβαίνω κύριε πρόεδρε. Καταλαβαίνω τις εθνικές ευαισθησίες. Θα χρησιμοποιήσω λοιπόν τον όρο γκάγκστερς, για να πω ότι έτσι μας συμπεριφέρεστε. Μας απευθύνατε ένα αίτημα για λύτρα», πρόσθεσε ο Φάρατζ.

Δείτε το βίντεο με τις προκλητικές δηλώσεις του Φάρατζ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ