Επίθεση του Ερντογάν στον Άσαντ: «Είναι δολοφόνος»
Με σκληρή γλώσσα μίλησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ενρτογάν κατά του Μπασάρ αλ Άσαντ με αφορμή την επίθεση με χημικά που έπληξε την επαρχία Ίντλιμπ στη Συρία, αποκαλώντας τον «δολοφόνο» και επιρρίπτοντάς του την ευθύνη για τον θάνατο των δεκάδων αμάχων.
«Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ αυτών περίπου 50 παιδιά (...). Ο Άσαντ ο δολοφόνος! Πώς θα γλυτώσεις από τις κατάρες τους;» δήλωσε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε στην Προύσα, ενώ επίσης κατέκρινε τη «σιωπή» της διεθνούς κοινότητας.
«Η υφήλιος που παραμένει σιωπηλή ενώπιον αυτού, τα Ηνωμένα Έθνη που παραμένετε σιωπηλά ενώπιον αυτού: με ποιο τρόπο θα λογοδοτήσετε;» διερωτήθηκε ο Ερντογάν.
«Ως πατέρας νιώθω θλίψη (...). Πρόκειται για τα παιδιά μας, πρόκειται για τα αδέλφια μας» συνέχισε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους συμπληρώνοντας ότι η Τουρκία «θα κάνει ό,τι μπορεί» για να βοηθήσει τους επιζώντες της επίθεσης.
Σημειώνεται πως τουλάχιστον 72 άμαχοι, μεταξύ αυτών 20 παιδιά, σκοτώθηκαν από την επίθεση, σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό της μη κυβερνητικής οργάνωσης Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Σάλος στην Κίνα: Ακύρωσαν συναυλία διάσημης παρουσιάστριας μετά από διαδικτυακή κατακραυγή
17:55
Τραμπ: Εγώ απλά ζήτησα να επανεξεταστεί η κόκκινη κάρτα στον Μπάλογκαν
17:47
Η Microsoft ανακοίνωσε την απόλυση 4.800 εργαζομένων - Νέο κύμα απολύσεων τον Ιούνιο του 2027
17:44
Μήνυμα 112 για φωτιά στην Αγία Ελένη Τροιζηνίας - «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»
17:29