Ομάδες ταχείας επέμβασης σε 24ωρη βάση σε όλα τα Μετρό της Ρωσίας
Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μενβέντεφ έδωσε εντολή να δημιουργηθούν ομάδες ταχείας επέμβασης που θα παρεμβαίνουν σε περίπτωση που διαπράττονται εντός του μετρό ενέργειες που αντιβαίνουν στον νόμο και οι οποίες θα λειτουργούν σε εικοσιτετράωρη βάση.
Η σχετική πρωθυπουργική απόφαση που τέθηκε σε ισχύ από σήμερα 5 Απριλίου, δίνει επίσης εντολή στης διοικήσεις του μετρό σε όλες τις πόλεις της Ρωσίας να αναβαθμίσουν τα μέτρα ασφαλείας, μετά την τελευταία τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14 άνθρωποι και να τραυματισθούν δεκάδες.
Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αρκάντι Ντβόρκοβιτς, αναφερόμενος στην απόφαση, είπε, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, ότι η απόφαση αυτή συστηματοποιεί τα μέτρα ασφαλείας, πολλά από τα οποία ήδη υπάρχουν. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι οι διοικήσεις του μετρό, με βάση την απόφαση, θα πρέπει να ορίσουν υπευθύνους ασφαλείας σε κάθε μετρό, οι οποίοι θα συνεργάζονται με τις αρχές, την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB), ενώ επιφορτίζονται με το καθήκον να εφοδιάσουν όλες τις στάσεις του μετρό με σύγχρονα τεχνικά μέσα ασφαλείας.
Αναφερόμενος στα μέτρα αυτά, ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης είπε πως «πρόκειται για έναν συνδυασμό μέτρων παρακολούθησης σε ατομικό και μαζικό επίπεδο, συστημάτων βιντεοσκόπησης και ανάλυσης δεδομένων».
Αυτή τη στιγμή την ασφάλεια του μετρό στις ρωσικές πόλεις διασφαλίζουν η αστυνομία και οι υπάλληλοι ασφαλείας του μετρό.
SPONSORED
Το Ισραήλ ζητά από τους κατοίκους της Τύρου στον Λίβανο να εκκενώσουν την περιοχή
15:00
Οι τέσσερις τρόποι με τους οποίους η ποδηλασία βελτιώνει την υγεία του εγκεφάλου
14:48
Εύβοια: Σε ετοιμότητα για καταγραφή ζημιών από τους σεισμούς - Περιπολίες από την Πυροσβεστική
14:28
Βίντεο από τους σεισμούς στην Εύβοια: Η στιγμή της ισχυρής δόνησης των 5,2 Ρίχτερ
14:23