ΚΟΣΜΟΣ

Αλλαγές στην ηγεσία της τουρκικής αστυνομίας

Αλλαγές στην ηγεσία της τουρκικής αστυνομίας

Ο αδελφός του βομβιστή της επίθεσης Σουρούτς, Γιούνους Αλάγκιοζ και ο Ομέρ Ντενίζ Ντουντάρ, και οι δύο μέλη του ISIS είναι οι βομβιστές της επίθεσης της Άγκυρα σύμφωνα με πηγές των τουρκικών μέσων ενημέρωσης. Η ταυτοποίηση με τεστ DNA έχει ολοκληρωθεί όμως ακόμα δεν έχουν γίνει οι επίσημες ανακοινώσεις.

Οι τζιχαντιστές της ISIS και το PKK «μπορεί να έχουν παίξει ρόλο» στο μακελειό δήλωσε, σήμερα, ο τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου.Μιλώντας σε δημοσιογράφους δεσμεύθηκε ότι θα γίνουν "βαθιές έρευνες" προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης.

Την αποπομπή υψηλόβαθμων αξιωματούχων της αστυνομίας της Άγκυρας προκειμένου να διεξαχθεί ελεύθερα η έρευνα για πιθανές τους ευθύνες για την βομβιστική επίθεση του Σαββάτου. Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Τουρκίας δεν διευκρινίζει αν διευθυντής και υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Ασφαλείας της Άγκυρας θα επιστρέψουν στη θέση του μετά το τέλος των ερευνών.

Εν τω μεταξύ ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε, σήμερα, το σημείο της δολοφονικής επίθεσης για να αποτίσει φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων. Ο Ερντογάν, που δεν είχε μέχρι σήμερα κάνει δημόσια εμφάνιση μετά το μακελειό του Σαββάτου, κατέθεσε στεφάνι μπροστά από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ