Επίθεση στη Συρία: Ο Άσαντ φέρει την ευθύνη, λένε Μέρκελ και Ολάντ
Τον Σύρο πρόεδρο, Μπασάρ αλ Άσαντ δείχνουν ως πλήρως υπεύθυνο για τα αμερικανικά πλήγματα που είχαν στόχο την αεροπορική βάση Σαϊράτ του συριακού στρατού, τόσο η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, όσο και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.
«Ο πρόεδρος Άσαντ είναι ο μόνος υπεύθυνος για τις εξελίξεις αυτές. Η επανειλημμένη χρήση χημικών όπλων από εκείνον και τα εγκλήματά του κατά του ίδιου του του λαού απαιτούν την υιοθέτηση κυρώσεων, όπως το ζήτησαν η Γαλλία και η Γερμανία το 2013, μετά την τραγωδία στη Γούτα», επισημαίνεται στην κοινή ανακοίνωση των δύο ηγετών, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.
Μέρκελ και Ολάντ σημείωσαν ότι η Ουάσινγκτον τους είχε ενημερώσει προτού εξαπολύσει τα πλήγματα, ενώ τόνισαν ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειες μέσω του ΟΗΕ ώστε να βρεθεί μια ειρηνική λύση στη συριακή κρίση.
Χαμόγελο του παιδιού: Εξαφάνιση 13χρονου από το κέντρο της Αθήνας
18:04
Οριοθετήθηκε η φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στην Ζάκυνθο
17:58
Την ένταξή της στην Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη προανήγγειλε η Όλγα Γεροβασίλη
17:54
«Φωτιά» οι τιμές στα καύσιμα: Τι λένε οι πολίτες στο CNN Greece
17:46