ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Στοκχόλμη: Υπό κράτηση ένας 39χρονος Ουζμπέκος

Επίθεση Στοκχόλμη: Υπό κράτηση ένας 39χρονος Ουζμπέκος
Fredrik Sandberg / TT News Agency/via Reuters

Οι σουηδικές εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ένας άνδρας που συνελήφθη καθώς φέρεται να εμπλέκεται στην επίθεση με φορτηγό στην πρωτεύουσα Στοκχόλμη, κρατείται με τον "ύψιστο βαθμό υποψίας" τέλεσης τρομοκρατικού εγκλήματος.

Το νομικό σύστημα της Σουηδίας έχει αρκετές διαβαθμίσεις αναφορικά με τους βαθμούς υποψίας για την τέλεση αδικημάτων.

«Ένα άτομο συνελήφθη με την υποψία τέλεσης τρομοκρατικού εγκλήματος μέσω δολοφονίας», τόνισε η Καρίν Ροσάντερ, εκπρόσωπος του εισαγγελικού γραφείου στο Γαλλικό πρακτορείο και το πρακτορείο Reuters.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠ, πρόκειται για τον άνδρα που συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στην μικρή πόλη Μάρστα στα βόρεια της Στοκχόλμης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Aftonbladet, ο ύποπτος είναι ένας 39χρονος Ουζμπέκος υπήκοος που ζει στην Σουηδία και φέρεται να είναι υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους.

Οι σουηδικές αρχές συνέλαβαν και έναν δεύτερο άνδρα που φέρεται να εμπλέκεται στην επίθεση, ανέφερε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο SVT, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.

Ο άνδρας συνελήφθη στο προάστιο Χούλτσα στο βόρειο τμήμα της Στοκχόλμης, με την αστυνομική πηγή να αναφέρει ότι ο άνδρας συνδέεται με τον πρώτο ύποπτο που τελεί υπό κράτηση από αργά το βράδυ της Παρασκευής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ