Τυνησία: Ένας χρόνος φυλάκισης σε DJ που έκανε remix το κάλεσμα των Μουσουλμάνων για προσευχή
Ένα δικαστήριο της Τυνησίας καταδίκασε σε ένα χρόνο φυλάκισης έναν Βρετανό DJ, καθώς έπαιξε σε ένα νυχτερινό κέντρο στην Ναμπέλ, την παραθαλάσσια πόλη της βορειανατολικής Τυνησίας, μια χορευτική εκδοχή του καλέσματος για την προσευχή των Μουσουλμάνων, όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του δικαστηρίου.
Ο DJ Dax J καταδικάστηκε για προσβολή της δημοσίας αιδούς και προσβολή των χρηστών ηθών, τόνισε ο Ιλιες Μιλάντι, εκπρόσωπος του δικαστηρίου στην Γκρομπάλια, μιας άλλης πόλης στο κυβερνείο της Ναμπέλ, όπως ανέφερε η εφημερίδα Guardian.
Το δικαστήριο απάλλαξε από τις κατηγορίες τον ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου και τον διοργανωτή του μουσικού φεστιβάλ που έγινε την περασμένη εβδομάδα, όπου έπαιξαν μουσική ο Dax J και άλλοι ευρωπαίοι DJ.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι διοργανωτές και ο Dax J ζήτησαν συγγνώμη σε όσους ενδεχομένως ένιωσαν προσβεβλημένοι από την διασκευή, η οποία παίζει στην Ευρώπη.
Ο Βρετανός DJ έφυγε από την Τυνησία όταν οι αρχές διέταξαν την διακοπή λειτουργίας του κλαμπ στο τέλος της περασμένης εβδομάδας και θεωρείται απίθανο να εκτίσει την ποινή που του επιβλήθηκε.
Άρης - Παναθηναϊκός AKTOR 102-95: Κακή εμφάνιση και ήττα για το «τριφύλλι» στο Αλεξάνδρειο
19:05
Αναχώρησε με 65 λεπτά καθυστέρηση το IC 57 - Με λεωφορεία οι επιβάτες μετά την πυρκαγιά στη Σίνδο
18:55
Πλημμύρισε ο δρόμος στο Λιμάνι της Πάτρας - Διακοπή της κυκλοφορίας προς Πύργο
18:44
Νέα μέθοδος για τη σχιζοφρένεια από Ισραηλινούς ερευνητές - Μέσω βαθιάς εγκεφαλικής διέγερσης
18:33