ΚΟΣΜΟΣ

Νέα απειλή του Ερντογάν: Η Ευρώπη θα πληρώσει για ό,τι έκανε

Νέα απειλή του Ερντογάν: Η Ευρώπη θα πληρώσει για ό,τι έκανε
REUTERS/Umit Bektas

Για άλλη μία φορά ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταφέρθηκε εναντίον της Ευρώπης, οι σχέσεις του με την οποία βρίσκονται στο κόκκινο, έπειτα από την απαγόρευση των εκδηλώσεων υπέρ του «Ναι», σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Σμύρνη ο Τούρκος ηγέτης ανέφερε ότι το ζήτημα της ένταξης της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια διαδικασία που έχει «παγώσει» εδώ και χρόνια, θα επανέλθει «στο τραπέζι», μετά το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου για τη συνταγματική αναθεώρηση και την ενίσχυση των εξουσιών του.

«Η Ευρώπη θα πληρώσει για ό,τι έκανε. Θεού θέλοντος, το ζήτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα τεθεί εκ νέου στο τραπέζι μετά την 16η Απριλίου» σημείωσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τί ακριβώς προτίθεται να κάνει.

Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις μεταξύ Άγκυρας- ΕΕ έχουν «παγώσει» εδώ και πολλά χρόνια και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επανέλαβε τον προηγούμενο μήνα ότι η επαναφορά της θανατικής ποινής θα εμπόδιζε την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

2017 04 09T154305Z 1751021482 RC1F439ABD50 RTRMADP 3 TURKEY REFERENDUM

(Πηγή: REUTERS/Umit Bektas)

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πάντως επισήμανε ότι εάν η τουρκική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε την επαναφορά της θανατικής ποινής, εκείνος θα υπέγραφε τον σχετικό νόμο «χωρίς κανένα δισταγμό».

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Τουρκίας υπογράμμισε εκ νέου ότι η Ευρώπη είναι σαν «έναν ασθενή».

«Η Ευρώπη καταρρέει» είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ