ΚΟΣΜΟΣ

Το μήνυμα του Τραμπ για τις επιθέσεις στην Αίγυπτο

Το μήνυμα του Τραμπ για τις επιθέσεις στην Αίγυπτο
REUTERS/Kevin Lamarque/File Photo

Τις επιθέσεις που σημειώθηκαν σε δύο εκκλησίες στην Αίγυπτο καταδίκασαν το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Στο μήνυμα που ανήρτησε στο λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε τα εξής:

«Λυπήθηκα πολύ όταν έμαθα για την τρομοκρατική επίθεση στην Αίγυπτο. Οι ΗΠΑ καταδικάζουν απερίφραστα. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο πρόεδρος Αλ Σίσι θα διαχειριστεί την κατάσταση με τον πλέον προσήκοντα τρόπο».

Από την πλευρά του το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ χαρακτήρισε «άνανδρες» τις επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον 45 ανθρώπων.

Σε ένα δελτίο Τύπου, το Συμβούλιο παρότρυνε όλα τα κράτη μέλη να συνεργαστούν με την αιγυπτιακή κυβέρνηση προκειμένου να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι δράστες των επιθέσεων, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Τα 15 κράτη μέλη του Συμβουλίου «εκφράζουν τη συμπόνιά τους και απευθύνουν συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και στην κυβέρνηση της Αιγύπτου. Εύχονται στους τραυματίες την ταχεία και πλήρη ανάρρωσή τους».

«Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας επισημαίνουν ότι η τρομοκρατία σε κάθε της μορφή συνιστά μία από τις σοβαρότερες απειλές για την ειρήνη και τη διεθνή ασφάλεια» τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ