ΚΟΣΜΟΣ

Ανακαλύφθηκε οικισμός ηλικίας 14.000 - Παλαιότερος και από τις πυραμίδες της Αιγύπτου (Vid)

Ανακαλύφθηκε οικισμός ηλικίας 14.000 - Παλαιότερος και από τις πυραμίδες της Αιγύπτου (Vid)
Youtube

Ένας αρχαίος οικισμός που πιστεύεται ότι είναι ένας από τους παλαιότερους στην ανθρωπότητα ανακαλύφθηκε στη Βόρεια Αμερική, κατά τη διάρκεια ανασκαφών σε ένα απομακρυσμένο νησί.

Το χωριό, το οποίο εκτιμάται ότι είναι περίπου 14.000 ετών, βρέθηκε σε ένα βραχώδες μέρος στο νησί Triquet, περίπου 500 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Victoria του Καναδά.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο οικισμός είναι παλαιότερος και από τις πυραμίδες της Αιγύπτου. Τα αντικείμενα που έφεραν στο φως, μεταξύ των οποίων εργαλεία για άναμμα φωτιάς, αγκίστρια και λόγχες, χρονολογούνται από την εποχή των παγετώνων και φανερώνουν πώς ξεκίνησε ο πολιτισμός στη Βόρεια Αμερική, σύμφωνα με το CTV Vancouver Island News.

Από την πλευρά της η Alisha Gauvreau, μεταπτυχιακή φοιτήτρια ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο της Victoria και ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Hakai, η οποία συμμετείχε στις ανασκαφικές εργασίες, δήλωσε: «Θυμάμαι όταν διαπιστώσαμε την ηλικία του χωριού, δεν το πιστεύαμε ότι ήταν τόσο παλιό. Το συγκεκριμένο εύρημα αλλάζει την ιδέα μας για τον τρόπο που κατοικήθηκε για πρώτη φορά η Βόρεια Αμερική».

Οι επιστήμονες δεν αποκλείουν εποικισμό της περιοχής από μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα.ΔΗΜΟΦΙΛΗ