Επιθέσεις κατά του αμερικανικού στρατού στο Κουβέιτ ετοίμαζαν τζιχαντιστές
Σε συλλήψεις φερόμενων ως τζιχαντιστών του ISIS που φέρεται να σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν βομβιστικές επιθέσεις εναντίον των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στο Κουβέιτ, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές σε Κουβέιτ και Φιλιππίνες.
Οι ύποπτοι σχεδίαζαν επίσης επίθεση αυτοκτονίας σε μία αίθουσα συγκέντρωσης σιιτών, σύμφωνα με την εφημερίδα al-Rai, η οποία έχει στενές διασυνδέσεις με τις υπηρεσίες ασφαλείας.
Συγκεκριμένα, στις Φιλιππίνες οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν έναν πολίτη του Κουβέιτ και έναν Σύρο ως υπόπτους για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος στις 25 Μαρτίου, έπειτα από τρεις μήνες μετά την άφιξή τους στη Μανίλα. Η al-Rai ανέφερε πως οι δυνάμεις ασφαλείας του Κουβέιτ συνέλαβαν επίσης έναν καθηγητή χημείας από τη Συρία ο οποίος θεωρείται ύποπτος για εμπλοκή στις συνωμοσίες.
Εκπρόσωπος της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Κουβέιτ παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στις αρχές του Κουβέιτ. Οι αξιωματούχοι ασφαλείας δεν έχουν απαντήσει προς το παρόν σε αίτημα για σχόλια, όπως αναφέρει το Reuters.
Σημειώνεται πως το Κουβέιτ, που φιλοξενεί πολλές στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ, υπέστη τη φονικότερη επίθεση από μαχητές για δεκαετίες όταν ένας Σαουδάραβας βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε μέσα σε ένα κατάμεστο σιιτικό τέμενος τον Ιούνιο του 2015, σκοτώνοντας 27 ανθρώπους. Την ευθύνη, τότε, είχε ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.
Φωτιά στο Αριοχώρι Μεσσηνίας - Επιχειρούν εναέρια μέσα
14:50
Θεσσαλονίκη: Παρατείνεται έως τις 21:00 το ωράριο λειτουργίας του Λευκού Πύργου
14:49
Πυρκαγιές: Άμεσα 25 εκατ. από το Πράσινο Ταμείο για αντιπλημμυρικά έργα στη Δυτική Αττική
14:45
30 χρόνια από το χρυσό του Κακλαμανάκη στην Ατλάντα: «Ευλογημένος που οι άνθρωποι μού χαμογελούν»
14:38