ΚΟΣΜΟΣ

Μια νεκρή νυχτερίδα βρέθηκε σε συσκευασμένη σαλάτα στη Φλόριντα

Μια νεκρή νυχτερίδα βρέθηκε σε συσκευασμένη σαλάτα στη Φλόριντα
WIKIPEDIA

Μια ψόφια νυχτερίδα βρέθηκε μέσα σε μια έτοιμη, συσκευασμένη σαλάτα που πωλήθηκε στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Οι αμερικανικές αρχές εξετάζουν τα λείψανα του ζώου για να καθορίσουν αν ήταν φορέας του ιού της λύσσας.

Η εταιρεία που διανέμει τις συσκευασμένες σαλάτες στα σουπερμάρκετ Walmart, στις νότιες ΗΠΑ, τις ανακάλεσε "για προληπτικούς λόγους" το Σάββατο. Στην ανακοίνωσή της έκανε λόγο για ένα "πρόβλημα με ένα ζώο που φέρεται ότι βρέθηκε" στη συσκευασία των λαχανικών, χωρίς να διευκρινίζει τι ζώο ήταν αυτό.

Τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) από την πλευρά τους ανακοίνωσαν ότι συνεργάζονται με τις υγειονομικές αρχές της Φλόριντα και με την αμερικανική υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων (FDA) στην έρευνά τους για "μια νεκρή νυχτερίδα" που βρέθηκε στη συσκευασία μιας σαλάτας σε ένα κατάστημα της Φλόριντα.

Το λείψανο της νυχτερίδας ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Λόγω της αποσύνθεσης, τα Κέντρα Ελέγχου δεν μπόρεσαν να αποκλείσουν τελείως το ενδεχόμενο να ήταν φορέας του ιού της λύσσας. Πάντως ο εκπρόσωπος των Κέντρων Ελέγχου Τόμας Σκίνερ τόνισε ότι οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού στον άνθρωπο από ένα νεκρό ζώο είναι απειροελάχιστες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ