Ξεκινούν και πάλι οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό
Έπειτα από διακοπή περίπου δύο μηνών, επαναλαμβάνονται σήμερα μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί, οι απευθείας διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, από τις οποίες είχε αποχωρήσει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι η σημερινή συνάντηση θα επικεντρωθεί κατά κύριο λόγο στα περαιτέρω βήματα της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ Έσπεν Άιντε, δήλωσε πως στόχος της σημερινής συνάντησης είναι να γίνει μια καλή αρχή.
Όλα τα ζητήματα, σημείωσε, πρέπει να είναι στο τραπέζι και να γίνει προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφωνίες, όπου υπάρχουν, στα ανοικτά θέματα που εκκρεμούν.
Ο κ. Άιντε επεσήμανε ότι «σίγουρα ο ίδιος δεν θέλει επιδιαιτησία, ούτε και οι ηγέτες το επιθυμούν, ούτε και τα Ηνωμένα Έθνη».
Εμπρηστική επίθεση σε συναγωγή στη Γερμανία - Συνελήφθη ο δράστης
19:36
Ισραήλ σε Ερντογάν για Χαμάς: «Αν θέλει να βοηθήσει τους συντρόφους του να τους πάρει στην Αττάλεια»
19:28
Υπόγειες σήραγγες μήκους 9 χλμ στην Αγία Σοφία - Επιβεβαιώθηκε ο αστικός μύθος
19:20
Βουλή: Αρνητική εισήγηση της επιτροπής Δεοντολογίας για την άρση ασυλίας Αυγενάκη - Λαζαρίδη
19:11