ΚΟΣΜΟΣ

Εκτοξεύονται οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές

Εκτοξεύονται οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές
REUTERS/Vivek Prakash

Τις τελευταίες πέντε εβδομάδες καταγράφονται οι υψηλότερες τιμές πετρελαίου στις ασιατικές αγορές. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο κλίμα αβεβαιότητας μετά το αμερικανικό πυραυλικό πλήγμα κατά της Συρίας όπως επίσης και στη διακοπή λειτουργεία του σημαντικότερου πετρελαϊκού πεδίου γεωτρήσεων στη Λιβύη.

Η άνοδος των τιμών ενισχύεται επίσης, από τις εκτιμήσεις για αυξημένη ζήτηση καυσίμων στις ΗΠΑ, με αφορμή τον ανοιξιάτικο καιρό, αλλά και το καλοκαίρι.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης, τύπου Brent, αυξήθηκαν στα 56,16 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξηση τιμής από την 7η Μαρτίου, για να μειωθούν αργότερα στα 56,07 δολάρια το βαρέλι, όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 6 σεντς ή 0,1% στα 53,14 δολάρια το βαρέλι, έχοντας προηγουμένως καταγράψει υψηλό πέντε εβδομάδων στα 53,23 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent αυξάνονται για έβδομη συνεχόμενη συνεδρίαση, ενώ οι τιμές του αμερικανικού αργού αυξάνονται για έξι συνεχόμενες ημέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ