G7: Δεν υπάρχει μέλλον στη Συρία αν μείνει ο Άσαντ
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας των 7 (G7) συμφώνησαν ότι καμία λύση δεν είναι εφικτή στη Συρία για όσο διάστημα παραμένει στην εξουσία ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, όπως δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν – Μαρκ Ερό.
Το σύνολο των χωρών της G7 καθώς και οι αραβικές χώρες που συμμετείχαν στη σημερινή συνάντηση (το Κατάρ, η Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία) και η Τουρκία υπογράμμισαν ότι «δεν υπάρχει μέλλον στη Συρία εφικτό με τον Μπασάρ αλ Άσαντ».
«Δεν πρόκειται για μια επιθετική θέση απέναντι στους Ρώσους», εξήγησε ο Ερό.
«Η G7 θα πει απολύτως ξεκάθαρα στη Ρωσία ότι αυτή η υποκρισία πρέπει να πάψει. Πρέπει πραγματικά και ειλικρινά να δεσμευθεί στην πολιτική διαδικασία για να καταφέρουμε να εξέλθουμε από αυτή την κατάσταση στην οποία βρεθήκαμε», τόνισε ο Γάλλος υπουργός.
Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, τα αμερικανικά πλήγματα εναντίον αεροπορικής βάσης του συριακού στρατού προσέφεραν «ένα μικρό παράθυρο ευκαιρίας» για τον τερματισμό της σύγκρουσης.
Το θέμα των κυρώσεων δεν αναφέρθηκε σχεδόν καθόλου στη σημερινή συνάντηση, κατέληξε ο Ερό.
SPONSORED
Η Audi αναβίωσε το Auto Union Lucca των 320 χλμ./ώρα της δεκαετίας του '30
08:14
Σκλαβενίτης: Γιατί σε μία διετία από σήμερα δεν θα είναι μόνο η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ
08:04
ZX Sectrum και Commodore 64: Δύο υπολογιστές-θρύλοι των 80s σε μία… παλάμη
08:00
Επιστροφή στην Ελλάδα: Φοροαπαλλαγές και κίνητρα για το Brain Re-Gain
07:52