Αίγυπτος: Οι κόπτες περιορίζουν τους εορτασμούς για το Πάσχα μετά τις επιθέσεις αυτοκτονίας
Η Κοπτική Εκκλησία της Αιγύπτου αποφάσισε να περιορίσει τους εορτασμούς για το Πάσχα σε λειτουργίες στις εκκλησίες μετά τις αιματηρές επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι τζιχαντιστές εναντίον της μειονότητας αυτής, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.
«Με δεδομένες τις τρέχουσες συνθήκες και την αλληλεγγύη μας στις οικογένειες των θυμάτων, θα περιορίσουμε (τους εορτασμούς) για το Πάσχα σε λειτουργίες στις εκκλησίες», διευκρινίζεται σε ανακοίνωση της Εκκλησίας στη σελίδα της στο Facebook.
Την Κυριακή δύο τρομοκρατικές επιθέσεις αυτοκτονίας, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, εναντίον δύο κοπιτικών εκκλησιών στην Αλεξάνδρεια και την Τάντα προκάλεσαν τον θάνατο 45 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων ακόμη.
Αξιωματούχος του πατριαρχείου δήλωσε ότι αντίθετα με τις προηγούμενες χρονιές «δεν θα υπάρξει στολισμός στις εκκλησίες και θα παραμείνουν κλειστές οι αίθουσες για την υποδοχή των πιστών που επιθυμούν να εκφράσουν τις ευχές τους».
Το Πάσχα ο κόπτης πατριάρχης συνήθως μοιράζει καραμέλες και σοκολάτες στα παιδιά όταν δέχεται τους πιστούς μετά τη λειτουργία. Αυτή η τελετή επίσης ακυρώνεται, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ: «Ο εφιάλτης των Ιρανών σύντομα θα τελειώσει»
23:23
Οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν βομβαρδισμούς κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους σε όλη την Συρία
23:10
Νικαράγουα: Η κυβέρνηση απελευθέρωσε «δεκάδες» πολιτικούς κρατούμενους
22:59
ΕΝΩ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ: Πιθανά σενάρια χτυπήματος στο Ιράν εξετάζουν οι ΗΠΑ - Σκηνές χάους σε ολόκληρη τη χώρα
22:46