ΚΟΣΜΟΣ

Αγία Πετρούπολη: Ο ύποπτος της επίθεσης στο μετρό είχε απελαθεί από την Τουρκία

Αγία Πετρούπολη: Ο ύποπτος της επίθεσης στο μετρό είχε απελαθεί από την Τουρκία
REUTERS/ STRINGER

Ο Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ, ο άνδρας που η ρωσική αστυνομία θεωρεί ότι διέπραξε την επίθεση αυτοκτονίας στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης με 14 νεκρούς, εισήλθε στην Τουρκία στα τέλη του 2015 και απελάθηκε στη Ρωσία έναν χρόνο αργότερα, καθώς κατηγορήθηκε ότι παραβίασε το καθεστώς παραμονής του στην χώρα, γνωστοποίησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί, επισήμανε ότι παρά το γεγονός ότι στην Τουρκία ο Τζαλίλοφ «θεωρήθηκε ύποπτος λόγω των διασυνδέσεων που είχε, δεν ελήφθησαν νομικά μέτρα σε βάρος του καθώς δεν είχε διαπράξει κάποια παράνομη ενέργεια και δεν υπήρχαν αποδείξεις για κάποια αξιόποινη πράξη».

«Εντούτοις η υπόθεση δεν εγκαταλείφθηκε και αυτό το πρόσωπο απελάθηκε από την Τουρκία τον Δεκέμβριο του 2016 καθώς παραβίασε τους όρους της θεώρησης εισόδου του και της άδειας παραμονής. Τελικά, του επιβλήθηκε πρόστιμο και απελάθηκε αφού του απαγορεύτηκε η είσοδος» σημείωσε ο αξιωματούχος.

Αφού έφυγε από την Τουρκία, «η μετάβαση (του Τζαλίλοφ) από εδώ προς τη Ρωσία ήταν εύκολη, φαίνεται πως δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα», σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ