Λιβύη: Αγνοούνται 100 μετανάστες μετά από ναυάγιο
Σχεδόν 100 μετανάστες αγνοούνται μετά τo ναυάγιο του σκάφους που τους μετέφερε ανοικτά των λιβυκών ακτών κοντά στην Τρίπολη σήμερα Μ. Πέμπτη, δήλωσε αξιωματούχος της ακτοφυλακής.
Ο εκπρόσωπος της ακτοφυλακής Αγιούμπ Κάσεμ δήλωσε πως 23 μετανάστες διασώθηκαν από το πλεούμενο ανοικτά του Γκαργκάρες, ενός δυτικού προαστίου της Τρίπολης. Επιζώντες δήλωσαν πως το φουσκωτό είχε αποπλεύσει με 120 επιβαίνοντες.
«Περίπου 97 εξακολουθούν να αγνοούνται, περιλαμβανομένων 15 γυναικών και παιδιών», είπε ο Κάσεμ. «Αυτό που συνέβη είναι ότι η βάση της βάρκας καταστράφηκε και η βάρκα βυθίστηκε».
Η Λιβύη είναι το κύριο σημείο αναχώρησης των μεταναστών που ελπίζουν να φθάσουν στην Ευρώπη διά θαλάσσης και περισσότεροι από 150.000 κάνουν τον διάπλου από τη Λιβύη στην Ιταλία κάθε χρόνο τα τρία τελευταία χρόνια.
Οι διακινητές βάζουν τους περισσότερους μετανάστες σε μικρά φουσκωτά σκάφη που εντοπίζονται από σκάφη διάσωσης και άλλα σκάφη καθώς φθάνουν στα διεθνή ύδατα. Ορισμένα αναχαιτίζονται και οδηγούνται πίσω στις ακτές της Λιβύης από τη λιβυκή ακτοφυλακή.
Πώς θα λειτουργεί ο εθνικός «κουμπαράς» - Τι θα ισχύει με την κατάθεση χρημάτων
04:00
Τι αλλάζει για τους δανειολήπτες στα «κόκκινα δάνεια» - Τι θα ισχύσει για τους τόκους
03:00
Πετρέλαιο θέρμανσης: Πώς διαμορφώθηκε η τιμή του λίτρου - Πόσο θα πληρώσετε ανά περιοχή
02:00
Ποιοι είναι δικαιούχοι της κάρτας Δακτυλίου: Πώς μπορείτε να την εκδώσετε ψηφιακά
01:00