Πρόεδρος της Αιγύπτου: Θα εντοπιστούν οι υπεύθυνοι των επιθέσεων
Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι δεσμεύτηκε τη Μ. Πέμπτη ότι θα εντοπιστούν οι υπεύθυνοι των πρόσφατων επιθέσεων σε δύο χριστιανικές εκκλησίες, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Κόπτη Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β΄.
Η επίσκεψη του προέδρου Σίσι στην έδρα του Πάπα των Κοπτών στο Κάιρο έγινε τέσσερις ημέρες μετά τις βοβμιστικές επιθέσεις σε δύο εκκλησίες, στην Τάντα και την Αλεξάνδρεια, που στοίχισαν τη ζωή σε 45 ανθρώπους. Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.
"Οι κρατικές υπηρεσίες καταβάλλουν όλες τις αναγκαίες προσπάθειες για να προσάγουν στη δικαιοσύνη τους υπεύθυνους αυτών των σκαιών πράξεων" διαβεβαίωσε ο Αιγύπτιος πρόεδρος σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έχει ταυτοποιηθεί ο βομβιστής αυτοκτονίας που εξαπέλυσε την επίθεση στην εκκλησία της Αλεξάνδρειας. Προσέφερε μάλιστα αμοιβή ύψους 100.000 λιρών (περίπου 5.000 ευρώ) σε όποιον παράσχει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη 18 υπόπτων, μελών ενός τζιχαντιστικού πυρήνα που φέρεται ότι συνδέεται με τις επιθέσεις αυτές.
Η πρώτη επίθεση, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Τάντα, στοίχισε τη ζωή σε 28 ανθρώπους. Στη δεύτερη, στην εκκλησία του Αγίου Μάρκου της Αλεξάνδρειας, σκοτώθηκαν 17 άνθρωποι. Λόγω του τεταμένου κλίματος, η κοπτική Εκκλησία ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει τους εορτασμούς για το Πάσχα στις εκκλησίες της.
Η Επιτροπή Νόμπελ καταδικάζει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η Ρωσία την οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Memorial
15:41
«Γρήγορο» και «διαρκές» τέλος στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή ζητούν Ευρωπαίοι ηγέτες και ο Καναδάς
15:34
Συρεγγέλα: Η αντιπολίτευση δεν ψήφισε την μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ αλλά δεν είχε και μια εναλλακτική πρόταση (vid)
15:29
Ακριβή η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα - Πού κυμαίνονται οι τιμές
15:25