ΚΟΣΜΟΣ

Αγία Πετρούπολη: Συνελήφθη δόκιμος στρατιώτης για «συνέργεια σε τρομοκρατία»

Αγία Πετρούπολη: Συνελήφθη δόκιμος στρατιώτης για «συνέργεια σε τρομοκρατία»
reuters

Στην Αγία Πετρούπολη συνελήφθη με την κατηγορία της «συνέργειας σε τρομοκρατία» ένας δόκιμος στρατιωτικής Ακαδημίας, ο οποίος ενδεχομένως να ενέχεται στην τρομοκρατική επίθεση που έγινε στις 3 Απριλίου στο μετρό της πόλης.

Τη σύλληψη του ανακοίνωσε με δήλωση της στο πρακτορείο Ria Novosti η εκπρόσωπος Τύπου του αρμόδιου στρατοδικείου της Αγίας Πετρούπολης Εκατερίνα Σάφτσενκο.

Ο Βαντίμ Όσιποφ, δόκιμος στη Στρατιωτική Ακαδημία Διαστήματος Μοζάισκι, με απόφαση του στρατοδικείου, που εκδόθηκε στις 10 Απριλίου θα παραμείνει υπό κράτηση για δύο μήνες ως τις 9 Ιουλίου.

Λεπτομέρειες όσον αφορά το κατηγορητήριο δεν αναφέρονται και το μόνο που έγινε γνωστό είναι ότι ο δόκιμος κατηγορείται με βάση το άρθρο 205.1 του Ποινικού Κώδικα ("Συνέργεια σε τρομοκρατική δραστηριότητα"), το οποίο προβλέπει επιβολή ποινής φυλάκισης 15 ετών. Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η ανακριτική διεύθυνση του στρατού που υπάγεται στην Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας που είναι αρμόδια για τα Πυραυλικά Στρατεύματα Στρατηγικής Σημασίας. Η Στρατιωτική Ακαδημία Μοζάισκι, ανακοίνωσε ότι δεν διαθέτει πληροφορίες για τη σύλληψη του δοκίμου.

Στις 6 Απριλίου στη Αγία Πετρούπολη είχαν συλληφθεί έξι άτομα με την υπόνοια ότι ήταν συνεργοί του 22χρονου Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ από το Κριγιστάν, ο οποίος στις 3 Απριλίου πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό σε συρμό του μετρό της Αγίας Πετρούπολης που ήταν εν κινήσει, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 14 επιβάτες και ο ίδιος και να τραυματισθούν δεκάδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ