ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές Γαλλία: Μάχη στήθος με στήθος μεταξύ Μακρόν - Λεπέν στον α΄γύρο

Εκλογές Γαλλία: Μάχη στήθος με στήθος μεταξύ Μακρόν - Λεπέν στον α΄γύρο
REUTERS/Eric Gaillard

Χάνει το μεγάλο προβάδισμα στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας ο Εμανουέλ Μακρόν καθώς σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, εξισορροπούνται τα ποσοστά του με την ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου στον α' γύρο.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης του Ipsos, για λογαριασμό της Le Monde, στον πρώτο γύρο των εκλογών η Μαρίν Λεπεν συγκεντρώνει το 22% των προτιμήσεων ψήφου για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, με τον Εμμανουέλ Μακρόν, επίσης να έχει 22%, ενώ ακολουθεί ο Ζαν-Λικ Μελανσόν με 20% κι ο Φρανσουά Φιγιόν με 19%.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση ο Μακρόν θα νικήσει τη Λε Πεν κατά το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με 63%, ενώ ο Μακρόν θα νικούσε και τον Φιγιόν στο δεύτερο γύρο, με ποσοστό 64%. Ωστόσο ο Φιγιόν θα νικούσε τη Λεπέν με ποσοστό 56% στο δεύτερο γύρο. Επίσης, ο Μελανσόν θα νικούσε τη Λεπέν εξασφαλίζοντας το 60% των ψήφων στο δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Όσο αφορά τη μάχη Μελανσόν - Φιγιόν στο δεύτερο γύρο, με ποσοστό 60%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ίδιας δημοσκόπησης, κερδίζει ο πρώτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ