ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Τέταρτη δολοφονία δημοσιογράφου από τον Μάρτιο

Μεξικό: Τέταρτη δολοφονία δημοσιογράφου από τον Μάρτιο
REUTERS/ Φωτογραφία Αρχείου

Άλλη μια δολοφονία δημοσιογράφου σημειώθηκε χθες στο Μεξικό. Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο Colectivo Pericu, στον οποίο εργαζόταν ο Μαξιμίνο Ροδρίγκες Παλάσιος, ο δημοσιογράφος έγινε στόχος πυρών μόλις έφθασε με το αυτοκίνητό του μπροστά σε ένα κατάστημα. Ο Παλάσιος είναι ο τέταρτος δημοσιογράφος που δολοφονείται στην χώρα από τον Μάρτιο.

Η επίθεση διαπράχθηκε από «βαριά οπλισμένους» αγνώστους περί το μεσημέρι στην Πολιτεία Μπάχα Καλιφόρνια Σουρ (βορειοανατολικό Μεξικό), διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Ο Τύπος του Μεξικού βρέθηκε αντιμέτωπος τον Μάρτιο με μια σειρά δολοφονικών επιθέσεων με υπόβαθρο μια όλο και πιο γενικευμένη ατιμωρησία. Τον μήνα αυτό τρεις δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν κι ένας τέταρτος τραυματίστηκε και νοσηλεύεται ακόμα σε νοσοκομείο, ενώ μια περιφερειακή εφημερίδα έβαλε λουκέτο καταγγέλλοντας την έλλειψη ασφάλειας.

Το Μεξικό χαρακτηρίζεται η τρίτη πιο επικίνδυνη χώρα του κόσμου για τους δημοσιογράφους, πίσω μόνο από τη Συρία και το Αφγανιστάν, από τη ΜΚΟ Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans frontières, RSF).

Πέρσι το Μεξικό κατέγραψε ένα θλιβερό ρεκόρ: διαπράχθηκαν πάνω από 400 επιθέσεις εναντίον ρεπόρτερς και 11 δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν, κατά τη ΜΚΟ Artículo 19.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ