ΚΟΣΜΟΣ

Η μικρή Μπάνα από το Χαλέπι θα εκδώσει βιβλίο με τα βιώματά της

Η μικρή Μπάνα από το Χαλέπι θα εκδώσει βιβλίο με τα βιώματά της
Twitter/@AlabedBana

Η μικρή Μπάνα αλ Αμπέντ η οποία έγινε παγκοσμίως γνωστή μέσα από το Twitter μεταδίδοντας τη φρίκη του πολέμου από το Χαλέπι της Συρίας, θα εκδώσει το φθινόπωρο βιβλίο με τις εμπειρίες της.

Στο βιβλίο με τίτλο «Αγαπητέ κόσμε» (Dear World), η 7χρονη μικρή που συγκίνησε με τις αναρτήσεις της όλον τον κόσμο θα περιγράφει τις δύσκολες μέρες και νύχτες της στο Χαλέπι καθώς και τα όσα συνέβησαν αφής στιγμής η ίδια και η οικογένειά της κατάφεραν να φύγουν από τη βομβαρδισμένη πόλη τους και να αρχίσουν μια καινούρια ζωή στην Τουρκία.

Όπως ανακοίνωσε στους 360.000 ακολούθους της αυτή τη βδομάδα: «Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι σε θέση να ανακοινώσω πως το βιβλίο μου θα εκδοθεί από τον οίκο Simon & Schuster. Ο κόσμος πρέπει να σταματήσει όλους τους πολέμους άμεσα, όλους τους πολέμους».

«Ελπίζω το βιβλίο μου να συγκινήσει τον κόσμο, να κάνει κάτι για τα παιδιά και τους πολίτες της Συρίας και να φέρει την ειρήνη», αναφέρει σε κοινή της δήλωση με τους εκδότες της.

Η μητέρα της, Φατίμα, δασκάλα αγγλικής γλώσσας βοηθάει την Μπάνα να γράφει τα tweets της και είπε στο CNNi, ότι η Μπάνα έχει ήδη ξεκινήσει να γράφει το βιβλίο της. «Λέγοντας την ιστορία της, ελπίζω ο κόσμος να καταλάβει ότι τα παιδιά είναι αυτά που επηρεάζονται κυρίως από τους πολέμους», υπογραμμίζει.

Η Μπάνα έχει απασχολήσει πολύ τον κόσμο αλλά και τα μέσα ενημέρωσης. Στην αρχή ο λογαριασμός της φαινόταν ψεύτικος. Πώς μπορεί ένα παιδί να γράφει τόσο καλά στα αγγλικά; Πώς μπορεί να χειρίζεται τόσο καλά τα social media; Τι δουλειά κάνουν οι γονείς του; Η μικρή που έχει μείνει στο μυαλό του κόσμου ως η «7χρονη Μπάνα από το Χαλέπι που μεταδίδει τον πόλεμο μέσω του Twitter», είναι σίγουρα αληθινή. Ερώτημα παραμένει αν το ίδιο αληθινή είναι στο σύνολό της και η ιστορία της. (Διαβάστε εδώ).

Το σίγουρο είναι πως συγκίνησε εκατοντάδες ανθρώπους, ανάμεσα σε αυτούς τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που την υποδέχτηκε στο προεδρικό παλάτι, όταν έφτασε με την οικογένειά της στην Τουρκία, αλλά και την Τζόαν Κ. Ρόουλινγκ, την συγγραφέα του Χάρι Πότερ, η οποία και της πρόσφερε τα βιβλία της σε ηλεκτρονική μορφή.

Capture

Twitter/Recep Tayyip Erdoğan

Τώρα, η μικρή Σύρια θέλει να αφηγηθεί την ζωή της, την ώρα που θα συνεχίζει να στέλνει μηνύματα προς ηγέτες όπως οι Μπασάρ αλ Άσαντ, Ντόναλντ Τραμπ, Βλαντιμίρ Πούτιν, Τερέζα Μέι, και να δείχνει εικόνες καταστροφής από την χώρα που έχει αφήσει πίσω.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ