ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Νέο μακελειό με δεκάδες αμάχους νεκρούς (pics&vids)

Συρία: Νέο μακελειό με δεκάδες αμάχους νεκρούς (pics&vids)
Social Media Website via Reuters TV

Νέο λουτρό αίματος συγκλονίζει τη Συρία, καθώς δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα εξερράγη κοντά σε κομβόι λεωφορείων που περίμεναν να εισέλθουν στο Χαλέπι, μεταφέροντας αμάχους. 

Οι πληροφορίες αναφορικά με τον αριθμό των θυμάτων είναι συγκεχυμένες, με τη μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να κάνει λόγο για τουλάχιστον 43 νεκρούς, ενώ η συριακή τηλεόραση εκτοξεύει τον αριθμό σε πάνω από 70.

«Υπάρχουν τραυματίες που υπέκυψαν στα τραύματά τους και εντοπίζουμε περισσότερους νεκρούς» επισήμανε η μκο.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται 38 άνθρωποι που έφευγαν από τις φιλοκυβερνητικές περιοχές Φούα και Κεφράγια, τέσσερις αντάρτες που επιτηρούσαν τα λεωφορεία σε μια ζώνη διέλευσης δυτικά της πόλης του Χαλεπιού (βόρεια) και ένας άνθρωπος που δεν έχει αναγνωριστεί από τη μκο.

Η έκρηξη, σημειώθηκε στην περιοχή Ρασιντίν, στα προάστια του Χαλεπιού, όπου δεκάδες λεωφορεία περίμεναν μεταφέροντας κυρίως τους σιίτες κατοίκους δύο χωριών, που είχαν εγκαταλείψει τις εστίες τους και υποστηρίζουν την συριακή κυβέρνηση.

Τα χωριά εκκενώθηκαν στο πλαίσιο εφαρμογής συμφωνίας ανταλλαγής για την εκκένωση των σουνιτών ανταρτών και των οικογενειών τους, από δύο πόλεις που πολιορκεί ο στρατός της Συρίας, στα προάστια της Δαμασκού.

Τόσο ΜΜΕ που υποστηρίζουν την συριακή κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ όσο και μέσα που υποστηρίζουν τους αντάρτες της αντιπολίτευσης, αναμεταδίδουν την είδηση με το νέο λουτρό αίματος.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε τον αριθμό των νεκρών κάνοντας λόγο για έκρηξη που προκλήθηκε από βόμβα.

2017 04 15T154658Z 1063796525 RC130533A1C0 RTRMADP 3 MIDEAST CRISIS SYRIA EVACUATION BLAST


Πηγή: Social Media Website via Reuters TV

2017 04 15T101152Z 67187867 RC185EA57140 RTRMADP 3 MIDEAST CRISIS SYRIA


Πηγή: REUTERS/Ammar Abdullah

ΔΗΜΟΦΙΛΗ