Αγία Πετρούπολη: Σύλληψη δύο ανδρών που στρατολογούσαν τρομοκράτες
Οι Αρχές στην Αγία Πετρούπολη προχώρησαν στην σύλληψη δύο ατόμων που φέρονται να στρατολογούσαν «τρομοκράτες».
Οι συλλήψεις έρχονται μετά την τρομοκρατική επίθεση σε σταθμό του μετρό, που σκότωσε 14 ανθρώπους και συγκλόνισε την ρωσική πόλη.
Όπως αποκάλυψαν οι δικαστικές Αρχές οι συλληφθέντες στρατολογούσαν «τρομοκράτες» με καταγωγή από την κεντρική Ασία.
Ο πρώτος άνδρας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι ηλικίας 32 ετών και κατηγορείται πως ήθελε να στρατολογήσει υποψηφίους του τζιχάντ για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους.
Ο δεύτερος, ηλικίας 39 ετών, κατηγορείται ότι στρατολογούσε μαχητές «για λογαριασμό τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία», σύμφωνα με τον δικαστήριο Oktiabrskiï της Αγίας Πετρούπολης.
Ένας εκ των δύο προέρχεται από το Ος στο Κιργιστάν, μια περιοχή όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός μαχητών της τζιχαντιστικής οργάνωσης.
SPONSORED
Το σύνθημα Μητσοτάκη μετά το συνέδριο της ΝΔ: Πάμε μαζί για την Ελλάδα του 2030
20:35
Χανταϊός: Καναδός επιβάτης του Hondius βρέθηκε θετικός
20:26
Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε περίπου 200 βλήματα εναντίον ισραηλινών στόχων
20:15
Τελεσίγραφο Τραμπ προς Ιράν: «Ο χρόνος τελειώνει - Δεν θα απομείνει τίποτα»
20:08