ΗΠΑ: Ήθελαν να εκτελέσουν θανατοποινίτες για να μην λήξουν οι θανατηφόρες ουσίες
Την τελευταία στιγμή και με ψήφους 4-3 το Ανώτατο Δικαστήριο του Άρκανσας ανέβαλε τις εκτελέσεις δύο θανατοποινιτών.
Το Δικαστήριο έκανε δεκτές τις θέσεις των δικηγόρων οι οποίοι υποστήριξαν ότι η ψυχική τους κατάσταση δεν επιτρέπει ακόμη την εκτέλεση της ποινής.
Αν και η πολιτεία του Άρκανσας δεν έχει προχωρήσει σε εκτέλεση θανατοποινίτη από το 2005, ο κυβερνήτης αποφάσισε να εκτελέσει οκτώ θανατοποινίτες μέσα σε έντεκα μέρες. Ο λόγος; Ήθελε να προλάβει την ημερομηνία λήξης του ουσιών που χρησιμοποιούνται στις θανατηφόρες ενέσεις.
Το προηγούμενο διάστημα, μάλιστα, ο κυβερνήτης είχε επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να βρει έως δώδεκα «αξιοσέβαστους πολίτες» οι οποίοι θα ήταν πρόθυμοι να παραστούν ως μάρτυρες στο μακάβριο γεγονός καθώς αυτό απαιτείται από τους σχετικούς νόμους.
Συνεδριάζει για πρώτη φορά στο Κάιρο η μεταβατική επιτροπή που θα διοικήσει τη Λωρίδα της Γάζας
18:30
Δύο συλλήψεις στη Ζάκυνθο για παράνομη βία και παράβαση της νομοθεσίας για όπλα και ναρκωτικά
18:22
Ηράκλειο: «Χτενίζουν» την περιοχή για τον εντοπισμό του 70χρονου που έχασε τον προσανατολισμό του
18:13
Απειλές Τραμπ για δασμούς σε χώρες που του... αντιστέκονται για τη Γροιλανδία» - «Την χρειαζόμαστε»
18:04