ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη σε μοναστήρι στην Αίγυπτο - Τουλάχιστον ένας νεκρός

Έκρηξη σε μοναστήρι στην Αίγυπτο - Τουλάχιστον ένας νεκρός
REUTERS (αρχείου)

Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε στην στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Όρους Σινά στην Αίγυπτο. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν τουλάχιστον νεκρό αστυνομικό και 4 τραυματίες. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

 

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου, η επίθεση σημειώθηκε στο αστυνομικό φυλάκιο της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο αστυνομικός σκοτώθηκε από πυρά στην είσοδο του μοναστηριού, αφού το επεισόδιο έγινε στην είσοδο της περιοχής του ελληνορθόδοξου Μοναστηριού, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από τα Ιουστινιάνεια τείχη της πολυαιώνιας Μονής.

Σύμφωνα με το reuters το Ισλαμικό Κράτος έχει κάνει ανάληψη ευθύνης για το επεισόδιο

Πληροφορίες που έκαναν λόγο και για δεύτερο νεκρό δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Ασφαλείς είναι όλοι οι μοναχοί του ελληνορθόδοξου μοναστηριού και όλοι οι προσκυνητές, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η ελληνική Πρεσβεία στο Κάιρο είναι σε συνεχή επαφή με την αρχιεπίσκοπο Δαμιανό και τις Αιγυπτιακές αρχές και παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση.

Για εκπυρσοκρότηση όπλου κάνουν λόγο πηγές από το μοναστήρι

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε πριν από λίγο με τον αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανό, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους μοναχούς, όπως εξήγησε στον ΥΦΥΠΕΞ κ. Αμανατίδη ο αρχιεπίσκοπος Σινά, μπορεί το όλο θλιβερό περιστατικό να προήλθε από κατά λάθος εκπυρσοκρότηση όπλου από τους άνδρες ασφαλείας.

Το περιστατικό έγινε 10 μόλις μέρες μετά τις βομβιστικές επιθέσεις σε δύο χριστιανικές εκκλησίες που είχαν σαν αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ