ΚΟΣΜΟΣ

Ξανά στο νοσοκομείο με πνευμονία ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος

Ξανά στο νοσοκομείο με πνευμονία ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος
REUTERS/Adrees Latif/File Photo

Στο νοσοκομείο Houston Methodist στο Χιούστον του Τέξας νοσηλεύεται ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους λόγω ελαφράς μορφής πνευμονίας. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που εισάγεται σε νοσοκομείο με την ίδια ίωση μέσα σε τρεις μήνες, αλλά, όπως είπε ο εκπρόσωπός του «θα τα πάει μία χαρά».

Ο εκπρόσωπος της οικογενείας, Τζιμ Μακ Γκράθ, τόνισε ότι ο 92χρονος πρώην πρόεδρος, μπήκε στο νοσοκομείο την Παρασκευή «για παρακολούθηση λόγω επίμονου βήχα που τον εμπόδισε να αναρρώσει σωστά».

«Αποδείχθηκε αργότερα ότι είχε μια ελαφράς μορφής πνευμονία, η οποία αντιμετωπίστηκε και έχει επιλυθεί», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «ο πρόεδρος Μπους χαίρει πολύ καλής διάθεσης και παραμένει στο νοσοκομείο για περαιτέρω παρακολούθηση ενώ ανακτά τις δυνάμεις του».

Ο Μπους, ο μεγαλύτερος εν ζωή Αμερικανός πρώην πρόεδρος, εξέτισε μια μόνο θητεία στον Λευκό Οίκο, από το 1989 έως το 1992. Είναι ο πατέρας του πρώην προέδρου Τζορτζ Ουώκερ Μπους που υπηρέτησε ως πρόεδρος από το 2001 έως το 2008, και του πρώην κυβερνήτη της Φλόριντα Τζεμπ Μπους, ο οποίος ήταν μεταξύ των διεκδικητών του χρίσματος των ρεπουμπλικανών για την προεδρία.

Ο πρεσβύτερος Μπους υπηρέτησε επίσης και ως αντιπρόεδρος κατά τις δύο θητείες του Ρόναλντ Ρήγκαν και ηττήθηκε στην προσπάθεια επανεκλογής του ως πρόεδρος από τον δημοκρατικό Μπιλ Κλίντον το 1992.

Ο Μπους είναι παντρεμένος με την 91χρονη Μπάρμπαρα Μπους, η οποία έχει επίσης νοσηλευθεί στο νοσοκομείο Houston Methodist, αλλά για βρογχίτιδα. Τον Ιανουάριο το ζεύγος γιόρτασε την 72η επέτειο γάμου τους.

2017 01 18T073217Z 639034271 RC15236F4510 RTRMADP 3 PEOPLE BUSH

(Πηγή: REUTERS/Larry Downing/File Photo)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ