Κίνα: Εκτοξεύτηκε το πρώτο διαστημικό σκάφος
Το πρώτο κινέζικο διαστημόπλοιο μεταφοράς εφοδίων εκτοξεύτηκε στην Κίνα, εξοπλισμού και εμπορευμάτων Tianzhou-1, σε ένα σημαντικό βήμα προς το στόχο της χώρας να δημιουργήσει έναν μόνιμο, επανδρωμένο διαστημικό σταθμό έως το 2020.
Με τη βοήθεια προωθητικού πυραύλου Long March-7 Y2, το Tianzhou-1 εκτοξεύθηκε από το Κέντρο Διαστημικών Εκτοξεύσεων Γουέντσανγκ, που βρίσκεται στη νότια κινεζική επαρχία Χαϊνάν.
Το διαστημόπλοιο θα τεθεί σε τροχιά ανέφερε η υπηρεσία, ενώ στη συνέχεια θα προσδεθεί στο διαστημικό επιστημονικό εργαστήριο Tiangong-2, ανεφοδιάζοντάς το με καύσιμα και άλλες προμήθειες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Το σκάφος εφοδιασμού θα πραγματοποιήσει επίσης πειράματα στο διάστημα πριν επιστρέψει στη γη.
ΣΠΟΡ
Ο Σεμπάστιαν Σάουε έγραψε ιστορία: Έτρεξε τον Μαραθώνιο του Λονδίνου σε λιγότερο από δύο ώρες
15:42
ΚΟΣΜΟΣ
Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης: Ο δράστης των πυροβολισμών φαίνεται να στόχευε τον Τραμπ
15:31
ΕΛΛΑΔΑ
Εικόνες από τις ζημιές στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών μετά την επίθεση με βαριοπούλες και μπογιές
15:23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ: Ο Νίκος Ανδρουλάκης προτείνει τον Γιάννη Βαρδακαστάνη για τη θέση του γραμματέα του κόμματος
15:09
ΕΛΛΑΔΑ