ΚΟΣΜΟΣ

Τάιμς Σκουέαρ: Εγκαινιάστηκε η επανασχεδιασμένη πλατεία της Νέας Υόρκης

designboom.com/Michael Grimm

Η πλατεία της Τάιμς Σκουέαρ της Νέας Υόρκης είναι πλέον διπλάσια σε μέγεθος. Το αρχιτεκτονικό γραφείο Snohetta ολοκλήρωσε τον επανασχεδιασμό της. Ο χώρος που στο παρελθόν, ήταν μια περιοχή με έντονο κυκλοφοριακό «μεταμορφώθηκε» σε έναν δημόσιο χώρο 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην καρδιά του Μανχάταν.

Το πρότζεκτ -γνωστό ως «Παπιγιόν»- βρίσκεται στο κέντρο της θεατρικής συνοικίας, στην Τάιμς Σκουέαρ και ορίζεται από την Μπρόντγουεϊ και την 7η λεωφόρο, μεταξύ της 42ας και 47ης οδού, όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το πρώτο τμήμα της πεζοδρόμησης από το Snohetta εγκαινιάστηκε την άνοιξη του '14. Από τότε, οι τραυματισμοί πεζών μειώθηκαν κατά 40%, τα οδικά δυστυχήματα κατά 15% και η συνολική εγκληματικότητα στην περιοχή κατά 20%. Εκτιμάται, επιπλέον, ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση στην περιοχή μειώθηκε έως και κατά 60%.

«Με τη σύλληψη του πρότζεκτ, ως κάτι του οποίου η επιτυχία δεν θα μετρηθεί μόνον από την καινούργια αισθητική του, αλλά επίσης από τα μακροπρόθεσμα φυσικά, ψυχολογικά και οικονομικά οφέλη στην κοινότητα του, η επανεφεύρεση της Τάιμς Σκουέαρ είναι ένα μοντέλο για το πώς η σχεδίαση των αστικών τοπίων μας μπορεί να βελτιώσει την υγεία και ευημερία των χρηστών της, την ίδια στιγμή που προσφέρει μια σημαντική σκηνή για δημόσια συγκέντρωση» τόνισε στο Designboom, ο αρχιτέκτονας -και εκ των ιδρυτικών μελών του Snohetta- Craig Dykers.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης