Κίνα: Νέα υπηρεσία σιδηροδρομικής μεταφοράς εμπορευμάτων
Νέα σιδηροδρομική γραμμή που συνδέεει το λιμάνι της Ανατολικής Κίνας με τη Μόσχα , άνοιξε την Παρασκεύη 21 Απριλίου.
Στις 9.30 το πρωί (τοπική ώρα), ένα τρένο με 40 κοντέινερ έφυγε από τον σταθμό της ελεύθερης ζώνης εμπορίου της Σιαμέν, μεταφέροντας προϊόντα αξίας 363.000 δολαρίων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν γρανίτες, τεχνητά άνθη, φωτιστικά και παπούτσια για τη Μόσχα.
Η απλή μετάβαση στη διαδρομή των 10.920 χιλιομέτρων διαρκεί 13 έως 14 ημέρες. Χωρίς την απευθείας σιδηροδρομική σύνδεση, η συνήθης διάρκεια για τη μεταφορά των αγαθών ήταν τουλάχιστον 25 ημέρες. Η διαδρομή του τρένου συνδέει τις πόλεις της Ανατολικής και Βορειοανατολικής Κίνας Ναντσάνγκ, Τζινάν και Τζινχού, ενώ διασχίζει τα σύνορα μέσω του λιμανιού Μανζουλί στην αυτόνομη περιοχή της έσω Μογγολίας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Η Σιαμέν και οι γειτονικές της πόλεις έχουν εξωστρεφείς βιομηχανίες παραγωγής μηχανολογικού εξοπλισμού και παπουτσιών, ενώ εισάγουν ξυλεία, χαρτοπολτό και φυτικά έλαια από τη Ρωσία. Το 2016, οι εξαγωγές από τη Σιαμέν προς τη Ρωσία ανήλθαν σε πάνω από 5 δισεκ. γιουάν (727 εκατομμύρια δολάρια), ενώ οι εισαγωγές από τη Ρωσία ανήλθαν σε 1,9 δισεκατομμύρια γιουάν.
HPV: 4 στους 5 θα μολυνθούν στη ζωή τους - Η νέα ελληνική εκστρατεία ενημέρωσης
16:38
Δίκη Βαλυράκη: «Είδα ένα πλαστικό σκάφος καντά στο φουσκωτό του» κατέθεσε μάρτυρας
16:30
Σχέδιο νόμου για την μόνιμη απαγόρευση εισαγωγής ρωσικού πετρελαίου ετοιμάζει η Κομισιόν
16:30
ΤτΕ: Αυξημένα στα 23,6 δισ. ευρω τα έσοδα από τον τουρισμό το 2025
16:26