ΚΟΣΜΟΣ

Κινέζος τρύπαγε επί 36 χρόνια τρία βουνά για να φέρει νερό στο χωριό του (pic+vid)

Κινέζος τρύπαγε επί 36 χρόνια τρία βουνά για να φέρει νερό στο χωριό του (pic+vid)
VCG

Ονομάζεται Huang Dafa, είναι 82 ετών και οι κάτοικοι στο μικρό χωριουδάκι Caowangba τον θεωρούν ήρωα.

 

Ο Dafa, πριν πολλά χρόνια είχε βάλει σκοπό της ζωής του να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών στο χωριό του, φέροντας νερό τρεχούμενο, σε έναν τόπο που αντιμετώπιζε προβλήματα ξηρασίας.

Για να το κάνει όμως αυτό έπρεπε να ανοίξει ένα κανάλι μήκους επτά χιλιομέτρων, που θα περνούσε από τρία βουνά.

Ο μύθος που ενέπνευσε τον Dafa

Σύμφωνα με ένα κινεζικό μύθο, ο Yu Gong, ένας γέρος του οποίου το σπίτι χωρίστηκε από το πλησιέστερο χωριό από δύο βουνά που μετακινήθηκαν, άρχισε να σκάβει για να κάνει ένα διάδρομο προς το χωριό. Οι άνθρωποι τον χλεύαζαν, καθώς θεωρούσαν μάταιη την προσπάθεια, αλλά αυτός απάντησε ότι ενώ οι απόγονοι του θα μπορούσαν να σκάβουν για γενιές, τα βουνά δεν θα μπορούσαν να αυξηθούν. Κινούμενοι από την αποφασιστικότητά του, οι θεοί μετέφεραν αλλού τα βουνά, καθαρίζοντας το δρόμο για τον Yu Gong.

Huang Dafa water canal 750x563

(Πηγή: ECNS)

Αυτός ο μύθος ενέπνευσε τον Dafa. Το φιλόδοξο έργο του ξεκίνησε το 1959 και χρειάστηκαν 36 χρόνια σκληρής εργασίας για να ολοκληρωθεί.

Πριν από το κανάλι ύδρευσης, οι ξηρασίες είχαν σκάψει το έδαφος γύρω από το Caowangba και οι κάτοικοι μετά βίας είχαν πόσιμο νερό. Εκτός από ένα μόνο πηγάδι, όλες οι πηγές νερού είχαν ξεραθεί και όλοι έπαιρναν μικρή ποσότητα νερού, για να έχουν όλοι.

Ο Dafa είπε τότε πως δύο λύσεις υπήρχαν: Να εγκαταλείψουν το χωριό ή να φέρουν νερό μέσα από τα τρία βουνά. Οι συγχωριανοί του είπαν ότι ήταν αδύνατο να φτάσει το νερό, αλλά ο Dafa πίστευε ότι θα μπορούσε να γίνει.

Κατάφερε να πείσει μερικούς άνδρες και να εργαστούν για το φιλόδοξο κανάλι που ξεκίνησε το 1959.

Οι χωρικοί πέρασαν δέκα χρόνια σκάβοντας ένα κανάλι μήκους εκατό μέτρων μέσα από μια κορυφή βουνού χρησιμοποιώντας μόνο εργαλεία χειρός. Έβλεπαν ότι η προσπάθεια τους ήταν μάταιη και τα εγκατέλειψαν.

Ο Dafa συνειδητοποίησε ότι δεν είχε τις απαραίτητες γνώσεις για τη διάνοιξη του καναλιού και την ύδρευση. Έτσι, πέρασε αρκετά χρόνια μελετώντας την τεχνική του συστήματος ύδρευσης σε μια κοντινή πόλη.

Επέστρεψε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και ζήτησε από τους χωρικούς να προσπαθήσουν ξανά. Συμφώνησαν και άρχισαν να εργάζονται για το κανάλι ύδρευσης.

Ο Dafa ήταν πάντα στο εργοτάξιο, καθοδηγώντας τις προσπάθειές τους. Αυτό του κόστισε πολύ στην προσωπική του ζωή, καθώς η κόρη του και ο εγγονός του πέθαναν ενώ δούλευαν στα βουνά.

Το 1995, ολοκληρώθηκε το κανάλι ύδατος μήκους 7.200 μέτρων και ένα κανάλι διακλάδωσης μήκους 2.200 μέτρων και άρχισε να τρέχει νερό στο Caowangba.

Περνάει τρία άλλα χωριά, τροφοδοτώντας τα με τρεχούμενο νερό και τρία βουνά. Ονομάστηκε κανάλι του Dafa, προς τιμήν του αρχηγού του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ