ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλικές εκλογές: Δήμαρχος σκέφτεται να παραιτηθεί λόγω της πρωτιάς Λεπέν στην πόλη του

Γαλλικές εκλογές: Δήμαρχος σκέφτεται να παραιτηθεί λόγω της πρωτιάς Λεπέν στην πόλη του
REUTERS/Pascal Rossignol

«Καταστροφή» χαρακτήρισε την ετυμηγορία της κάλπης στην περιοχή του ο δήμαρχος της πόλης Ανεζίν, ο οποίος έκανε γνωστό πως εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από τον δημαρχιακό θώκο μετά την προτίμηση που έδειξαν οι συμπολίτες του στην Μαρίν Λεπέν στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής.

Το Εθνικό Μέτωπο συγκέντρωσε ποσοστό 38% στις γαλλικές προεδρικές εκλογές της Κυριακής στην πόλη Ανεζίν, γεγονός που φαίνεται πως εξόργισε και απογοήτευσε ταυτόχρονα τον Ντανιέλ Ντελομέζ, ο οποίος απειλεί να παραιτηθεί δεδομένου ότι δεν θέλει να αφιερώσει τη ζωή του σε «ανόητους».

Μόλις κυκλοφόρησε η δήλωσή του και το ενδεχόμενο της παραίτησής του τα social media κατακλύστηκαν από σχόλια που τον χαρακτηρίζουν ήρωα, που δεν διστάζει να αφήσει το δημόσιο αξίωμά του, για να δείξει την αντίθεσή του στην Μαρίν Λεπέν.

Την ίδια στιγμή, υποστηρικτές του Εθνικού Μετώπου τον καλούσαν να μην χρονοτριβεί και να υποβάλει άμεσα την παραίτησή του από το αξίωμα του δημάρχου.

Μέχρι πάντως να πάρει την οριστική απόφασή του ο Ντανιέλ Ντελομέζ θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του ως δήμαρχος της Ανεζίν, με την θητεία του να λήγει κανονικά το 2020.

Για την ιστορία, αξίζει να αναφερθεί ότι στην πόλη Ανεζίν, δεύτερος στην προτίμηση των πολιτών αναδείχθηκε ο Ζαν Λικ Μελανσόν, που συγκέντρωσε το 19,25% των ψήφων.

Η Ανεζίν, είναι μια μικρή πόλη που βρίσκεται στη βορειοανατολική Γαλλία, περίπου 220 χιλιόμετρα μακριά από το Παρίσι, κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο.

annezin

ΔΗΜΟΦΙΛΗ