ΚΟΣΜΟΣ

Αποσύρεται από την ηγεσία του Εθνικού Μετώπου η Μαρίν Λεπέν

Αποσύρεται από την ηγεσία του Εθνικού Μετώπου η Μαρίν Λεπέν
REUTERS/Philippe Laurenson

Την απόφασή της να αποσυρθεί από την ηγεσία του Εθνικού Μετώπου γνωστοποίησε η Μαρίν Λεπέν, μία ημέρα μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Μιλώντας στη γαλλική τηλεόραση η Μαρίν Λεπέν ανέφερε ότι «θα αποσυρθώ προσωρινά από την ηγεσία του Εθνικού Μετώπου ώστε να επικεντρωθώ στην εκλογική κούρσα για την προεδρία».

«Από απόψε δεν είμαι πλέον πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου. Είμαι μόνο υποψήφια για την γαλλική προεδρία» πρόσθεσε.

Ωστόσο δεν αποσαφήνισε αν θα επιστρέψει στην ηγεσία του κόμματος μετά το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών.

«Θα κερδίσουμε»

«Μπορούμε να κερδίσουμε και θα κερδίσουμε» υπογράμμισε η υποψήφια της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν στον τηλεοπτικό σταθμό France 2,.

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις για τον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, που προβλέπουν επικράτηση του κεντρώου Εμανουέλ Μακρόν με 60% των ψήφων, έναντι 40% της υποψήφιας της ακροδεξιάς, η Λεπέν τόνισε, «Δέκα μονάδες διαφορά, πιστέψτε με, είναι απολύτως εφικτό» να καλυφθούν.

Η υποφήφια της ακροδεξιάς επιτέθηκε στον αντίπαλό της στο δεύτερο γύρο των εκλογών της 7ης Μαίου, Μακρόν, που έσπευσε να πανηγυρίσει για να διαλύσει την «ομίχλη» που περιβάλλει το καταστροφικό του πρόγραμμα.

«Οι Γάλλοι θα ανακαλύψουν το περιεχόμενο του προγράμματός του μιας βίαιης κοινωνικής, οικονομικής και μεταναστευτικής πολιτικής», δήλωσε.

«Τίποτε στο πρόγραμμα του Μακρόν και στη συμπεριφορά του δεν δίνουν την παραμικρή απόδειξη ότι αγαπάει την Γαλλία», πρόσθεσε.

«Είμαι η υποψήφια για την προστασία των Γάλλων», τόνισε η Λεπέν, εκφράζοντας την ελπίδα για την «μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση των πατριωτών ενάντια στον εκπρόσωπο της ασυγκράτητης παγκοσμιοποίησης».

Πρόσθεσε πως οι εκλογές συνιστούν «μια μορφή δημοψηφίσματος» στο οποίο οι Γάλλοι θα επιλέξουν μεταξύ της «Γαλλίας και ... κάτι άλλου, την εξαφάνιση και την διάλυση της Γαλλίας».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ