ΚΟΣΜΟΣ

Τεράστιο «πέπλο» από αράχνες κάλυψε λόφο στη Νέα Ζηλανδία (vid)

Τεράστιο «πέπλο» από αράχνες κάλυψε λόφο στη Νέα Ζηλανδία (vid)
EUROKINISSI//ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ

Μια περίεργη λάμψη που προερχόταν από ένα λόφο αντίκρισε, ενώ περπατούσε σε ένα πάρκο, την Κυριακή του Πάσχα, η Tracey Maris.

 

Η Maris ρέμβαζε στα λιβάδια του Gordon Spratt Reserve στην Papamoa της Νέας Ζηλανδίας και έβλεπε φίλους να παίζουν ποδόσφαιρο, όταν ξαφνικά βρέθηκε μπροστά σε ένα περίεργο φαινόμενο.

Αποφάσισε να περπατήσει μέχρι το σημείο και να δει με τα μάτια της τι ήταν αυτό που έλαμπε. Πήρε από το χέρι την κόρη της και ανηφόρισαν προς το λόφο. Φτάνοντας εκεί βρέθηκαν μπροστά στο παράξενο θέαμα: Εναν τεράστιο ιστό γεμάτο με μωρά αράχνες.

Ο γιγαντιαίος ιστός της αράχνης έμοιαζε σχεδόν σαν μια τεράστια φωλιά. Περπατώντας όμως στον χώρο διαπίστωσαν ότι ήταν ένα τεράστιο πέπλο με μικρές αράχνες στην κορυφή.

Χωρίς να το σκεφτώ έπιασα το κινητό της τηλέφωνο και κατόρθωσα να τραβήξω ένα μικρό βίντεο. «Ήταν απλά συναρπαστικό - δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο στη ζωή μου.», είπε.

Επιστέφοντας στο σπίτι, άρχισε να ψάχνει την αιτία του φαινομένου, για να μάθει τελικά ότι το φαινόμενο αυτό δεν είναι τόσο σπάνιο και προκαλείται μετά από ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ