ΚΟΣΜΟΣ

10 χρόνια από την εξαφάνιση της Μαντλίν - Το συγκινητικό γράμμα των γονιών της (pics)

10 χρόνια από την εξαφάνιση της Μαντλίν - Το συγκινητικό γράμμα των γονιών της (pics)
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/FACUNDO ARRIZABALAGA

Έχουν περάσει 10 χρόνια από την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν Μακ Καν και οι γονείς της ακόμη έχουν ελπίδες ότι θα βρεθεί η κόρη τους ή τουλάχιστον θα μάθουν την αλήθεια πίσω από το μυστήριο της εξαφάνισής της που εξακολουθεί και συγκλονίζει τον κόσμο. 

Η 3χρονη –τότε- Μαντλίν εξαφανίστηκε στις 3 Μαΐου του 2007 όσο βρισκόταν για διακοπές στην Πράια Ντε Λουζ, της Πορτογαλίας, μαζί με τους γονείς και τα δυο μικρότερα αδέρφια της.

Όπως είχε γνωστό στο παρελθόν από την οικογένεια, η Μαντλίν και τα δίδυμα αδέρφια της έπεσαν για ύπνο στις 8.30 το βράδυ, ενώ οι γονείς της μαζί με τους οικογενειακούς φίλους πήγαν για φαγητό σε ένα εστιατόριο 50 μέτρα μακριά από το δωμάτιο. Κάποια στιγμή, η μητέρα της πήγε να ελέγξει τα παιδιά και είδε, ότι η Μαντλίν έλειπε...

9959056

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/MIGUEL A. LOPES

Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από την ημέρα που το μικρό ξανθό κορίτσι έχασε την οικογένειά της, οι γονείς της δημοσίευσαν έναν γράμμα στην σελίδα της καμπάνιας Find Madeleine Campaign στο Facebook.

«Δέκα χρόνια. Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να το πεις, να το περιγράψεις, να το αποδεχτείς. Θυμάμαι όταν εξαφανίστηκε η Μαντλίν δεν μπορούσα να σκεφτώ πως όλη αυτή η τραγωδία θα κρατούσε τόσα χρόνια. Ο Σον Χόρνμπεκ (Shawn Hornbeck) απήχθη και κρατήθηκε για πάνω από 4 χρόνια, η Νατάσσα Κάμπους (Natascha Kampusch) για πάνω από 8 χρόνια. Δεν μπορούσα να σκεφτώ κάτι τέτοιο. Και τώρα είμαστε εδώ... η Μαντλίν, η δικιά μας Μαντλίν, 10 χρόνια», γράφει η μητέρα της Κέιτ Μακ Κέιν, κάνοντας αναφορές και σε άλλες περιπτώσεις ανθρώπων που είχαν εξαφανιστεί και βρέθηκαν.

12818293

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/TERI BLYTHE / LONDON METROPOLITAN POLICE / HANDOUT (Η Μαντλίν όπως θα ήταν σε μεγαλύτερη ηλικία)

«Θεωρούμε τους εαυτούς μας εξαιρετικά τυχερούς που έχουμε λάβει την αγάπη, την αλληλεγγύη και την υποστήριξη από τόσους ευγενικούς και αξιοπρεπείς ανθρώπους την τελευταία δεκαετία. Υπήρξαν πολλές προκλήσεις και άσχημα πράγματα σε αυτή την πορεία, ωστόσο η ζεστασιά, η ενθάρρυνση και η θετικότητα που έχουμε βιώσει, αναμφισβήτητα μας έκανε να διατηρήσουμε την πίστη μας στην ανθρώπινη καλοσύνη. Όσο υπάρχουν αυτά, πάντα θα υπάρχει ελπίδα. Σας ευχαριστούμε πολύ», καταλήγουν στο γράμμα οι γονείς της Μαντλίν, που υπογράφουν με τα ονοματά τους Κέιτ και Γκέρυ.

9920341

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/ANDY RAIN

Στα δέκα αυτά χρόνια έχουν υπάρξει εκατοντάδες θεωρίες και αναφορές ότι η Μαντλίν έχει δώσει σημάδια ζωής σε διάφορες χώρες. Κάθε έρευνα ήταν επίπονη, αγωνιώδης, όμως η απάντηση δεν ήρθε ποτέ. Δεν υπήρξαν αρκετά στοιχεία.

6394024

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/LUIS FORRA

Υπήρχαν αναφορές ότι έφυγε από τη Πορτογαλία, την είχαν δει σε άλλες χώρες της Ευρώπης ακόμα και ότι είχε πουληθεί εγκληματική οργάνωση. Οι αρχές έχουν εξετάσει περισσότερα από 60 άτομα, ενώ παγκοσμίως έχουν γίνει τουλάχιστον 8.685 αναφορές για την υπόθεση της Μαντλίν, σύμφωνα με την Telegraph.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ