ΚΟΣΜΟΣ

Νέο πλήγμα για τη United Airlines: Γιγάντιος λαγός πέθανε κατά τη μεταφορά του στο Σικάγο (pics&vid)

Νέο πλήγμα για τη United Airlines: Γιγάντιος λαγός πέθανε κατά τη μεταφορά του στο Σικάγο (pics&vid)

Άλλο ένα πλήγμα για την εταιρεία United Airlines καθώς ο γιγάντιος λαγός, Σάιμον, πέθανε κατά τη μεταφορά του από το Λονδίνο στο Σικάγο με Boeing 767 της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας.

Ο Σάιμον ήταν 10 μηνών, αλλά το μέγεθός του είχε ήδη φτάσει τους 90 πόντους. Ήταν γιος του Ντάριους, του μεγαλύτερου γιγάντιου λαγού στον κόσμο (1,32 μ.) και θεωρείτο ότι θα ξεπερνούσε τον πατέρα του σε μέγεθος

d1

(Πηγή: dariusbiggestbunny.co.uk)

Η εκτροφέας του Ανέτ Έντουαρντς υποστήριξε ότι ο Σάιμον ήταν σε άψογη κατάσταση και ότι είχε περάσει με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις, τρεις ώρες πριν επιβιβαστεί στο αεροσκάφος.

«Δεν έχω κάποια ένδειξη για το ποιος φταίει αλλά σίγουρα συνέβη κάτι παράξενο. Ο Σάιμον ήταν υγιής» ανέφερε η Ανέτ Έντουαρντς, στο CNNi και πρόσθεσε:

Ταξίδευε για το Σικάγο όπου τον περίμενε ο νέος του ιδιοκτήτης και πέθανε περιμένοντας να γίνει αλλαγή πτήσης.

«Είναι τόσο άσχημο αυτό που συνέβη που πραγματικά δεν θέλω να το συζητήσω καθόλου. Αυτό το γεγονός δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στο παρελθόν γιατί αν ένα κουνέλι χαίρει άκρας υγείας, δεν περιμένει κανείς να πεθάνει έτσι» τόνισε.

d4

(Πηγή: dariusbiggestbunny.co.uk)

Η απάντηση της εταιρείας

Το CNNi επικοινώνησε με την εταιρεία United Airlines η οποία δήλωσε «λυπημένη» για τα άσχημα νέα.

«Η ασφάλεια και η ευημερία όλων των ζώων που ταξιδεύουν μαζί μας είναι υψίστης σημασίας για την United Airlines και την ομάδα μας PetSafe» ανέφερε σε σχετική δήλωση και πρόσθεσε:

«Έχουμε έρθει ήδη σε επαφή με την Ανέτ Έντουαρντς και της προσφέραμε τη βοήθειά μας. Ταυτόχρονα εξετάζουμε το θέμα για να διαπιστώσουμε τι συνέβη».

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ, το 2016 πέθαναν 26 ζώα κατά την αεροπορική μεταφορά τους με αεροσκάφη των 17 μεγαλύτερων εταιρειών της χώρας. Συνολικά μεταφέρθηκαν 523.743 ζώα.

d3

(Πηγή: dariusbiggestbunny.co.uk)

Δεύτερο πλήγμα για την αεροπορική

Για τη United Airlines ο θάνατος του γιγάντιου λαγού σημειώνεται σε μια κακή στιγμή: λίγες μόλις ημέρες μετά το τσουνάμι επικρίσεων που δέχτηκε επειδή απομάκρυνε διά της βίας έναν επιβάτη από αεροσκάφος της στις ΗΠΑ.

2017 04 11T154011Z 920500634 RC191CF91F30 RTRMADP 3 UAL PASSENGER

(Πηγή: Jayse D. Anspach via REUTERS)

Τα βίντεο που τράβηξαν άλλοι επιβάτες της πτήσης προκάλεσαν κατακραυγή και ανάγκασαν τον γενικό διευθυντή της εταιρείας, τον Όσκαρ Μουνιός, να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη.

A healthy 3-foot-long giant rabbit is found dead after United flight, By Tony Marco and Hilary McGann, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ