ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στο Λονδίνο - Άντρας βρέθηκε οπλισμένος με μαχαίρια

Συναγερμός στο Λονδίνο - Άντρας βρέθηκε οπλισμένος με μαχαίρια
REUTERS/Toby Melville

Μετά από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο, στις 22 Μαρτίου όπου πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 50 τραυματίστηκαν, το επίπεδο του συναγερμού έχει αυξηθεί στη χώρα. Ένα νέο περιστατικό, είχε ως αφορμή να κινητοποιηθούν αστυνομικές δυνάμεις το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν ένας άνδρας εθεάθη οπλισμένος στο κέντρο του Λονδίνου, κοντά στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, αστυνομικοί είχαν αποκλείσει την κυκλοφορία κοντά στη Ντάουνινγκ Στριτ, την κατοικία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, χωρίς να διευκρινίσουν τον λόγο.

Φωτογραφίες από τη στιγμή της σύλληψης:

640x640
640x640 1 copy
640x640 2 copy

640x640 4 copy

(Πηγή: REUTERS/Toby Melville)

Μετά το επεισόδιο η αστυνομία έκλεισε τις κεντρικές πύλες του κοινοβουλίου, όπως ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Ύποπτος για τρομοκρατία

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν άνδρα καθώς σε βάρος του υπάρχουν υποψίες ότι σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση, αφού αστυνομικοί τον σταμάτησαν για έλεγχο κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο και διαπιστώθηκε ότι είχε επάνω του μαχαίρια.

Ο ύποπτος είναι ηλικίας 27 ετών και συνελήφθη σε έναν κεντρικό δρόμο, ανάμεσα στο κοινοβούλιο και την επίσημη κατοικία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι. Κατηγορείται ότι σκόπευε να διαπράξει ή να υποκινήσει τρομοκρατικές επιθέσεις και επίσης για οπλοκατοχή. Σύμφωνα με το BBC, ο άνδρας αυτός ήταν υπό παρακολούθηση από την αστυνομία στο πλαίσιο μιας επιχείρησης καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας συνεχίζουν τις έρευνές τους. Η αστυνομία διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει πλέον "άμεση απειλή".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ